Kosárlabda

2022.01.31. 11:54

Legyőzték otthon a Pápát a Nagykőrösi Sólymok

Legyőzte hazai pályán a Pápa csapatát vasárnap esti mérkőzésén a Nagykőrösi Sólymok, és így tartja a 8. helyét a férfi kosárlabda NB I. B Piros csoportjában.

Vincze Miklós

Fotó: Utasi Gabriella

Esélyesként lépett pályára hazai pályán a Nagykőrösi Sólymok a férfi kosárlabda NB I. B Piros csoportjában, a 18. fordulóban. Nagy csatát hozott az első negyed, az vendégvezetéssel is zárult. Ezt követően a második és a harmadik negyedben egyre magabiztosabb előnyt épített fel Kovács Sándor csapata, és végül biztosan nyerte a mérkőzést.

– Gratulálok a csapatomnak – nyilatkozta a mérkőzést követően Kovács Sándor, a nagykőrösiek vezetőedzője. – A kötelezőnek mondott mérkőzés mindig nehezebb, ez is egy ilyen kategória volt, sokáig kiélezett meccset is játszottunk a pápai alakulat ellen. Örülök neki, hogy az első félidő után a védekezésünk feljavult, ebből pedig sok könnyű kosarat is tudtunk szerezni. Az elmúlt két mérkőzés után ez egy olyan meccs és győzelem volt, ami kicsit nagyobb önbizalmat adhat a társaságnak a továbbiakra. Kezdődik egy hosszú, nehéz széria, arra kell koncentrálnunk. Meg kell próbálnunk idegenből elhozni egy győzelmet, ami nagy löketet jelenthetne a csapatnak. Sok sikert kívánok a Pápának a folytatásban.

– Nagyon sajnálom, hogy egyáltalán nem tudtunk felnőni egy NB I./B-s mérkőzés színvonalához, így lényegében egy nagyon magabiztos hazai siker született – értékelt dr. Vajda Balázs, a vendégek mestere. – Az első negyedet leszámítva éppen azt a játékot játszottuk, ami a Nagykőrösnek kedvezett, és semmilyen úton-módon nem tudtunk átlendülni a saját árnyékunkon, sem mentálisan, sem fizikálisan. A jövőben el kell gondolkozni azon, hogy mi az a játék, mentalitásban, amit ez a csapat tud képviselni. A Piros csoporthoz ez nagyon gyenge.

Nagykőrösi Sólymok KE–Conoil Pápa KC 95–72 (22–23, 26–15, 24–12, 23–22)

Nagykőrös, játékvezetők: Gál János, Varga Zoltán, Vadász Csaba.

Nagykőrösi Sólymok: Mester 12, Mácsai 12, Molnár B. 15, Lakosa 22, Timkó 8. Csere: Fehér 4, Rozs 5, Kakulya 7, Molnár M. 5, Kónya 2, Jókai 2, Kocsis 1. Vezetőedző: Kovács Sándor.

Pápa: Sonyák 25, Murai 7, Koma 12, Varga 5, Németh 16. Csere: Hódi, Horváth 5, Erdei, Lintner, Kocsis 2, Kovács B., Szabó G. Vezetőedző: dr. Vajda Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában