Futsal

2022.01.31. 20:54

A ScoreGoal drámai csatában maradt le a felsőházról

Óriási volt a tét a ScoreGoal Kecskemét Futsal számára a futsal NB I. alapszakaszának a zárófordulójában, Koós Károly csapatának győznie kellett volna ahhoz, hogy a felsőházban folytathassa a rájátszást.

Vincze Miklós

Biró Attila egyenlített az utolsó percben

Forrás: Bús Csaba/archív felvétel

A siker képlete a ScoreGoal Kecskemét szempontjából egyszerű volt: győzni kell Budaörsön, az Aramis vendégeként, és akkor nem kell számolgatni, nem kell a többi mérkőzés eredményét figyelni. A keretben természetesen mindenki tisztában volt a mérkőzés jelentőségével, a győzelem fontosságával, ennek megfelelően futottak ki a pályára. Nyílt sisakos játékot mutattak be a csapatok már az első pillanatoktól kezdve, mindkét oldalon dolgoztak ki helyzeteket a felek, gól viszont a találkozót nyitó ziccerekből nem született. 

Egy vendég szabadrúgás után Mánya a hazai kapufát forgácsolta szét, az első találatot viszont Hosszú révén az 5. percben az Aramis jegyezhette, 1–0. 

Rigó védett ezt követően többször is nagy bravúrral a kecskeméti kapuban, majd a budaörsi hálóőrt is megdolgoztatták a kék oroszlánok löketei. Szabadrúgásból a második gólját is megszerezhette volna a hazai alakulat, ám a találatot érvénytelenítették. Felpörögtek az események, csúsztak-másztak a játékosok, érződött a feszültség minden a meccs minden egyes mozzanatában. A félidő hajrájában Ristic és Bencsik is közel járt az egyenlítéshez, ám nem jártak sikerrel.

A fordulást követően is nagy iramban folytatódott az összecsapás, nagy erőket mozgósított a Kecskemét, és Ristic korán be is talált egy formás támadás végén, egy remek váltást követően, 1–1. Nem sokáig maradt ez az eredmény, szabadrúgásból Bognár lapos lövése talált utat a hírös városi kapuba, 2–1. Ezután egy félpályán eladott labdából indulhatott az Aramis kontra, és Bognár elé került némi szerencsével a játékszer, onnantól pedig könnyű dolga volt, 3–1. Nem adták fel a kék oroszlánok, és gyorsan reagáltak, Mánya lőtt gyönyörű és elementáris erejű gólt, 3–2. 

Nyomás alatt tartotta a budaörsieket az SG Kecskemét Futsal, és csak sárga lapot érő megmozdulásokkal tudták feltartóztatni őket. 

Hiába nőtt azonban szinte elviselhetetlenre a vendég presszió, egy pillanatnyi védelmi kihagyás is elég volt, és Moga növelte ismét kettőre a hazai előnyt egy lecsorgó labdából, 4–2. Létszámfölényes taktikára váltott a Kecskemét, és a 6. hazai fault után büntetőhöz jutottak, már az utolsó percen belül, ezt Öreglaki kíméletlenül bevarrta, 4–3. Nem adta föl a hírös városi henger, és Biró révén az egyenlítés is sikerült, 4–4. Többre viszont már nem jutott idő, maradt a döntetlen, ami azt jelenti, hogy a rivális DEAC és Berettyóújfalu győzelmei az alsóházba küldték az SG Kecskemét Futsalt.

Aramis SE–ScoreGoal Kecskemét Futsal 4–4 (1–0)

Budaörs, vezette: Szilágyi Norbert, Újhelyi Tamás

Aramis: Molnár – Vattamány, Fekete, Bognár, Büki. Csere: Nyerges, Sáhó, Bélavári, Pap, Hosszú, Moga, Keresztury, Lévai, Samson. Játékos-edző: Moga Flavius Lorant

ScoreGoal Kecskemét: Rigó – Biró, Hadnagy, Mánya, Sallai. Csere: Halmavánszki – Aleksic, Klacsák, Bencsik, Ristic, Öreglaki, Boznánszky, Kovács Á., Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Hosszú az 5., Bognár a 23., 25., Moga a 34., illetve Ristic a 23., Mánya a 26., Öreglaki a 40., Biró a 40. percben.

Sárga lap: Keresztury 17., Bognár 22., Fekete 33., Büki 35., Vattamány 37., illetve Ristic 12., Mánya 17. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában