labdarúgás

2021.11.06. 11:03

Nincs rajtuk nyomás

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége lesz vasárnap 17 órás kezdéssel a Kecskeméti TE HUFBAU. Két élcsapat találkozik a Szent Gellért Fórumban, ahol a hazaiak már több ellenfelüket is megizzasztották, így nem lesz könnyű dolga a jó formában lévő kecskemétieknek sem.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A megyeszékhelyek rangadóját mindkét klub kitűnő formában várhatja, hiszen a Szeged a hatodik, a Kecskemét a második helyen áll a fordulót megelőzően. A hazaiak a Szent Gellért Fórumból igazi oroszlánbarlangot csináltak, hiszen több komoly riválist is két vállra fektettek már. A bajnokságban kikapott ott már a Diósgyőr, de csak döntetlenre volt jó a bajnokesélyes Vasas is, míg a MOL Magyar Kupában az NB I.-es Mezőkövesdet büntetőkkel ejtette ki a Szeged. Dragan Vukmir ezzel együtt félig-meddig lehet csak elégedett, hiszen három bajnoki óta nyeretlen is az együttes.

A KTE jó formája már az első forduló óta tart, akkor ugyan kikapott a Budaörstől a Kecskemét, de azóta tizenhárom bajnokin és két kupameccsen is veretlen maradt Szabó István csapata. Jó hír lila-fehér szempontból, hogy ezúttal eltiltások, illetve új sérülések sem hátráltatják az együttest, így Szabó István bátran keverheti tovább a lapjait az összeállítást illetően, amit eddig már többször meg is tett a szezon során. Nyáron a KTE 2–1-re nyert felkészülési meccsen.

– A Szegeddel találkoztunk nyáron edzőmeccsen, így egész jól ismerjük egymást, az egyik legjobb csapatról van szó a mezőnyben

– mondta az ellenfélről Szabó István, a Kecskeméti TE HUFBAU vezetőedzője. – Masszívak és a saját játékukat nagyon jól valósítják meg, jól összerakott csapathoz látogatunk, kitűnő stadionba. Nüanszokon múlhat a találkozó, hiszen egy olyan csapatról beszélünk, mely otthon legyőzte a Diósgyőrt, ikszelt a Vasassal, majd a kupában búcsúztatta a Mezőkövesdet. Mi a szokásos módon készülünk, amire most egy egész hetünk van. Az időjáráshoz alkalmazkodni kell, de vélhetően így is egy jó minőségű pályán fogunk játszani. Teher nélkül várjuk ezt a rangadót, melyen szeretnénk jól és eredményesen futballozni ezúttal is – mondta a meccs előtt a KTE trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában