asztalitenisz

2021.10.28. 13:28

Spartacus ezüstök két korosztályban

Az ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeztek kétnapos első osztályú országos ranglistaversenyt a lányoknak Budapesten múlt hétvégén.

Nyitray András

Polónyi Nóra (az asztal túlsó oldalán) küzd ellenfelével

Fotó: Kecskeméti Spartacus

Az U19-esek páros versenyével kezdődött a küzdelem, ahol a Tölgyes-Polónyi duó szépen vette az akadályokat, sorrendben három magabiztos sikerrel jutottak el a fináléig. A döntőben a Szosznyák-Tanács páros jó taktikával és kevés hibával jobbnak bizonyult, de az ezüstéremmel Polónyinak immáron harmadszor sikerült az idősebbek között döntőt játszania nyár óta. Egyéniben is ő jutott a legtovább, a nyolcaddöntőben a 19 éves Dari (Budaörs), a verseny első kiemeltje rutinját és a korkülönbséget kihasználva búcsúztatta.

Polónyi Nóra (az asztal túlsó oldalán) küzd ellenfelével
Fotó: Kecskeméti Spartacus

A felnőttek közt párosban a Füle-Polónyi kettős a négy közé jutásért kapott ki a későbbi győztes Laskai (Nyíregyháza)-Adamik (Tatai AC) pártól 3-0-ra. Egyéniben Polónyi a negyeddöntőben a versenyt később megnyerő Balogh (Békés) ellen vérzett csak el. Füle Kata a főtáblán egyből a második kiemeltet kapta, végletekig kiélezett meccsen 4-3-as sikerrel jutott tovább. A négy közé jutásért azzal a Czeglédivel játszott, akitől a selejtezőben vereséget szenvedett, de itt már nagyobb összpontosítással és fegyelmezettebb játékkal sikerült 4-1-re győznie. Az elődöntőt klubtársával, Tölgyes Dorottyával vívta, ahol ismét Füle bizonyult jobbnak. A fináléban elmaradt a koncentráció Balogh (Békés) ellen, így az ezüstérem jutott Tölgyesnek.

– A hétvégén szerzett két ezüstérem remek szereplés számunkra, de pont a két döntőt tekintve talán nagyobb odafigyeléssel, pontosabb játékkal lehetett volna fényesebb is az érem – értékelt a versenyeket követően Szabó Krisztián edző.

Polónyi Nóra a dobogó második fokán
Fotó: Kecskeméti Spartacus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában