röplabda

2021.10.01. 15:38

Kazincbarcikai tornán szerepelnek a röplabdások

A hétvégén Kazincbarcikán, az ötödik Don Bosco Kupán szerepel a Kecskeméti RC. Az eseményen négy extarligás együttes szerepel. A hazai VRCK mellett a Debreceni EAC, a MAFC-BME és a KRC méri össze tudását.

Kovács Nóra

Pesti Marcell (balra), a HÉP-Kecskeméti RC egyik húzóembere társaival a DEAC ellen kezdi az utat a döntő felé

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Bár a korábbi években nemzetközi volt a kupa, és eredetileg idén is szerepeltek volna külföldi együttesek, a járványhelyzet miatt csak magyar csapatok mérkőznek a vándorkupáért.

A találkozók három szettesek lesznek, minden nyert szettért egy pont jár. A körmeccsek után a kialakult sorrend szerint helyosztókat játszanak a klubok, ahol már három nyert játszmáig megy a küzdelem.

Fontos, hogy a csapat kamatoztatni tudja az edzések alkalmával tanultakat – nyilatkozta Nagy József, a KRC vezetőedzője. – Jó szereplést várok a csapattól, a második vagy a harmadik hely megszerzése a reális számunkra, illetve fontos, hogy a két új játékos is tapasztalatot szerezzen a magyar élvonalban.

A hétvégi tornán már a két új kubai játékos, Lázaro Travesio és Carlos Baserio is pályára lép.

– Lázaro már elég tapasztalt az európai röplabdában, sok helyen játszott, míg Carlos először hagyta el Kubát. A két játékos, jól dolgozik, igaz még nincsenek formában, ehhez még kell néhány hét, de a hétvégi torna ideális lesz erre a munkára – tette hozzá a vezetőedző.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában