labdarúgás / galériával

2021.10.31. 15:50

A Kerület ellen folytatta jó sorozatát a KTE HUFBAU

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a KTE HUFBAU a III. Kerületi TVE-t fogadta vasárnap. A lila-fehérek a második félidőben teljesen ellenfelük fölé nőttek, így megérdemelten nyertek ismét.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A mérkőzést rögtön Katona lövése vezette fel, de ezzel együtt az első játékrész meglehetősen eseménytelenre sikerült. Egyik csapat sem adta fel a támadások lehetőségét, de a kapuk előtt meglehetősen sok hiba csúszott a játékba. A legnagyobb lehetőség a 14. percben Schuszter előtt adódott, amikor a Kerület jól szerzett labdát egy letámadás végén, 16 méteres löketét azonban Varga kitolta.

A KTE a szünetben kettőt is cserélt, és ez döntőnek bizonyult, ugyanis Bartha alig egy perc elteltével rögtön tesztelte Balázs kapust egy átlövéssel. A 48. percben a másik csere pillanatai jöttek el, egy balról belőtt labda pont Szalai József elé került, aki jobbal a bal alsóba lőtt 10 méterről (1-0). A 18 esztendős támadónak erős hete volt, hiszen hét közben a Debrecen ellen is a padról beállva lőtt gólt a kupában. A folytatásban a Kerület nem találta a játék ritmusát, a Kecskemét nyomott, a 62. percben Tóth Dániel fejesét kellett kitolnia a bal alsóból Balázsnak. A 69. percben már ő sem tudott segíteni, Tóth Barna kezelte le egy magas labdát a balösszekötő helyén, majd jobb külsővel a léc alá bombázott (2-0). A hajrában a Kerületben már nem volt erő ahhoz, hogy szorosabb legyen a meccs, a KTE megérdemelten nyert, immáron 15 veretlen meccsnél tart zsinórban.

Fotó: Bús Csaba

KTE HUFBAU–III. Kerületi TVE 2–0 (0–0)

Kecskemét, 1000 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)

KTE: Varga B. – Tóth D. (Madarász, 90.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünvald – Katona B. (Bartha, a szünetben), Vágó, Nagy K. (Hatvani, 90+2.) – Tóth B. (Szuhodovszki. 86.), Lukács D. (Szalai J., a szünetben). Vezetőedző: Szabó István

Kerület: Balázs J. – Bori (Szalai V., 60.), Erdei G., Fejes A., Opavszky (Rédei, 75.) – Rabatin, Egerszegi (Horváth O., 60.) – Sili (Bekker, 60.), Schuszter (Köböl, 68.), Barczi – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Gólszerzők: Szalai J. (48.), Tóth B. (69.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában