Labdarúgás

2021.09.19. 18:52

Simán jutott túl a BTE Felsőzsolcán a Kecskeméti TE

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Kecskeméti TE HUFBAU a megye I.-es BTE Felsőzsolca vendégeként lépett pályára.

Nyitray András

Álomszerűen indult a találkozó a Kecskemét szempontjából, hiszen már az 1. percben megszerezték a vendégek a vezetést, amikor Puskás beadását Tóth Dániel fejelte közelről a kapuba (0–2). A folytatásban sem lassítottak a lila-fehérek, alig tíz minutum elteltével Tóth adta vissza a kölcsönt Puskásnak, forintos labdával ugratta ki, majd a KTE támadója a kapust is kicselezve talált be (0–2). A 18. és a 28. perc között újabb három alkalommal talált be a Kecskemét, ezek a fiatal Szalai József percei voltak, aki klasszikus mesterhármast jegyzett (0–5). A szünet előtt Gál talált még be a 31. percben, aki egy nagy bedobás után fejelt a léc alá (0–6).

Szünetben cserékkel frissített Szabó István, és öt perc alatt újabb két gólt szereztek a vendégek, előbb Puskás, majd Buna volt eredményes tovább növelve a különbséget (0–8). A továbbjutás lényegében korán eldőlt, de a hajrában még Szuhodovszki és Kis is fel tudott iratkozni a góllövők közé (0–10).

– Kifejezetten kértem a srácokat, hogy maximálisan tiszteljük az ellenfelet, ez abban is megnyilvánult, hogy nem álltunk le a helyzeteket kialakításával, illetve a gólszerzéssel.

Végig maximálisan koncentráltunk, ezért lett ilyen magabiztos győzelmünk. Elérte a mérkőzés a célját, helyenként ötletesen futballozva jutottunk tovább – értékelt Szabó István a meccs után.

Fotó: Nyitray András

BTE Felsőzsolca – KTE HUFBAU 0–10 (0–6)

Felsőzsolca, vezette: Nazsa Tamás (Flinta Zoltán, László István Sándor).

BTE: Giák (Bónis 65.) – Kupcsik, Moroncsik, Lippai (Szakáczki 56.), Mikola (Hankó 46.), Ambrus, Varga L. (Dávid 56.), Kovács (Proczner 56.), Molnár, Csendom, Varga B. Vezetőedző: Tóth Rajmund

KTE: Kersák – Madarász (Buna 46.), Gál, Szabó A. (Kis 46.), Szalai G., Grünvald (Hadaró 46.) – Marsa, Tóth D., Szuhodovszki – Puskás, Szalai J. (Katona 46.) Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Tóth D. (1.), Puskás Z. (10., 48.), Szalai J. (18., 23., 28.), Gál (30.), Buna G. (50.), Szuhodovszki (76.), Kis B. (88.).

Ezek is érdekelhetik