Atlétika

2021.09.06. 17:14

Palkovits újra az élen

Szuper Ligát nyert a kecskeméti akadályfutó Budapesten szombaton.

Nyitray András

Palkovits István joggal mosolyoghat

Fotó: atletika.hu

Szombaton Budapesten rendezték meg a Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét, melyen ismét ott volt a legutóbb U23-as magyar rekordot felállító kecskeméti versenyző, Palkovits István, illetve Barna Patrícia magasugró is. Előbbi továbbra is megállíthatatlan, míg utóbbinak kevés kellett a dobogóhoz.

A 3000 méteres akadályfutás új csúcstartója korábban elmondta, hogy tulajdonképpen lezárta a versenyszezont, de egy-két versenyen még rajthoz fog állni ettől függetlenül. A fővárosban megrendezett Szuper Liga volt az első ezek közül, ahol egyértelműen esélyeshez méltóan is teljesített. Palkovits István már a starttól kezdve hihetetlen magabiztossággal diktálta a tempót, és végül teljesen el is szakadt a mezőnytől, néhány riválisát le is körözte. Időeredménye imponáló, 8:29,28-at sikerült ezúttal futnia.

Beszédes, hogy a második helyre befutó Lendvai András 9:16,14-es idővel ért célba, tehát majdnem egy percet vert rá is Palkovits István. A hét indulót számláló mezőny ezúttal hazai versenyzőkből állt össze, de Palkovits ismét a legfiatalabbak közé tartozott.

A Szuper Ligán egy másik KARC-os versenyző is érdekelt volt a szombati napon, hiszen Barna Patrícia bejutott a női magasugrás döntőjébe. A 2003-as születésű versenyző a mezőny harmadik legfiatalabb tagja volt, és nagyon kevés hiányzott számára a dobogó eléréséhez. 1,55-ön kezdett a kecskeméti versenyző és 1,77-ig csupán egyszer hibázott, az 1,80-as magasságot azonban már nem tudta teljesíteni, így negyedikként zárt a mezőnyben.

Borítóképünkön Palkovits István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában