birkózás

2021.09.28. 17:53

Országos bajnok lett Hideg Balázs

Orosházán rendezték meg az elmúlt héten a fiú szabadfogású birkózó-diákolimpiai bajnokságot. A versenyen remekeltek a félegyházi sportolók.

Vajda Piroska

Hideg Balázs

Forrás: Beküldött fotó

 

Hideg Balázs
Fotó: Beküldött fotó

Az elmúlt hét végén rendezték a fiú szabadfogású birkózó-diákolimpiai bajnokságokat. Pénteken Orosházán a diákkorosztály (12-13 évesek) lépett szőnyegre és nagyszerű félegyházi sikerek születtek. A 38 kilogrammos súlycsoportban Hideg Balázs diákolimpiai bajnok lett úgy, hogy ő a legfiatalabb a kategóriájában. Balázs már sokszor bizonyította tehetségét, több érmet is nyert eddig országos bajnokságokon, de ez az első alkalom, hogy bajnokként felállhatott a dobogó tetejére – tájékoztatta a baon.hu-t Szabó József edző.

Elmondta továbbá, hogy a versenyen többen is kiváló eredménnyel végeztek: Bárány-Almási Tamás és Szécsényi Kornél is dobogóra állhatott, mindketten bronzérmesek lettek, míg Tapodi Norbert az ötödik helyen végzett. Nagy Máté két győzelem és egy vereség után sajnálatos sérülést szenvedett, így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Szombaton a serdülők (14-15 évesek) Hajdúszoboszlón próbáltak szerencsét, ahol a +85 kilogrammosok között Bátyai Dorián ötödik lett.

Diákolimpiai bajnokság. Szabadfogás, -38 kilogramm: bajnok Hideg Balázs. -69 kilogramm: 3. Bárány-Almási Tamás, -85 kilogramm: 3. Szécsényi Kornél, -63 kilogramm: 5. Tapodi Norbert, +85 kilogramm: 5. Bátyai Dorián. Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András és Polyák Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában