rögbi

2021.07.24. 15:20

Az első osztályban folytatják a nagykőrösi rögbisek

Sikeres éven van túl a nagykőrösi Honfoglalók Rögbi Klub és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesület. Bár a tavalyi volt az első évük a másodosztályú bajnokságban, minden csapatot maguk mögé utasítottak a szezonban.

Kovács Nóra

Újoncként lettek a másodosztály bajnokai

Fotó: Erdei Krisztián

– Kevesebb mint nyolc év alatt jutottunk el egy általános iskola tornaterméből a másodosztályú rögbibajnokság döntőjéig – nyilatkozta Kovács Réka, a sportegyesület elnöke.

– Ez egy ritka és elég kiemelkedő eredmény országos szinten is, a bajnokságot újoncként nyertük meg. Voltak nehéz mérkőzéseink, nem volt olyan sima ez a menetelés, mint ahogy a tabella mutatta. Igaz, tízből tíz mérkőzést nyertünk, de voltak nehéz meccseink. A Kecskemét és a Szentes vegyes másodosztályú csapata, a Szekerce ellen komolyabb csatát vívtunk, mindkét mérkőzés nagy kihívást jelentett együttesünknek – mondta.

Bár a Nagykőrösnek ez volt az első éve a másodosztályban, komoly célokkal vágtak neki a szezonnak.

– Hét éve készült a csapat egy hasonló nagy dobásra, a szeptemberi rajtnál a fiúk nem kevesebbet mint a döntőben való szereplést tűzték ki célul, de nem tudtuk, hogy mire számítsunk újoncként. Rengeteg munkát és időt fektettek a felkészülésbe, és nagyon szerettek volna bizonyítani is, szerencsére sikerrel jártak. Nagyon büszkék vagyunk a kitartásukra és a céltudatosságukra – tette hozzá Kovács Réka.

Újoncként lettek a másodosztály bajnokai
Fotó: Erdei Krisztián

Július közepén rendezték a fővárosban a 7’s rögbi­bajnokság döntőjét. A klub a Debrecen, a Budapest Exiles és a Sopron ellen is győzött, míg az Esztergommal szemben vereséget szenvedett, így a negyedik helyen végzett a tornán. Az NB I.-es rögbi­bajnokság szeptemberben rajtol, így a jövő héten már munkába is állnak a Honfoglalók.

– Eddig az olimpiai 7’s rögbi­bajnokságra specifikusan készültünk, a 15-ös bajnokságra pedig már jövő héten megkezdjük a felkészülést. Augusz­tus végén egyhetes edzőtáborral zárjuk majd a felkészülést, és szeptember első hetében már kezdődik is a bajnokság. Az NB I.-ben is az alapvető célunk egy dobogós helyezés, ami az olimpiai rögbi­bajnokságon belül egy reális cél lehet, de mindenképpen meg kell várjuk, hogy az alapszakasz után mi a reális esély – mondta a sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában