kézilabda

2021.05.22. 18:10

Szegeden harcolhat a bennmaradásért a Mizse KC

A Mizse KC a szezon legfontosabb mérkőzésére készül, hiszen a férfi NB I./B 22. fordulójában a második helyen álló Pick Szeged U22 ellenfele lesz vasárnap 18 órás kezdéssel Avar György együttese.

Nyitray András

Mindenképpen kell a pont a Mizse KC-nek

Fotó: Bús Csaba

A Mizse KC a legutóbbi fordulóban már megnyert egy élet-halál mérkőzést, hiszen hazai pályán 36–29-re legyőzte a Balassagyarmati Kábel SE-t. Azzal a sikerrel a Mizse két ponttal megelőzte riválisát, így jelenleg az osztályozót érő kilencedik helyet foglalják el a tabellán.

Bár matematikailag egy győzelem sem ér még biztos bennmaradást, egy szegedi győzelem vagy döntetlen nagyon kedvező helyzetbe hozná a hazaiakat, pláne úgy, hogy a Balassagyarmat és a Vecsés éppen egymással találkozik. Egy Balassagyarmat-siker kedvező, hiszen ebben az esetben az egy mérkőzéssel kevesebbet lejátszó Vecsés már nem előzhetne, mizsei pontszerzés esetén ugyanakkor a balassagyarmatiak sem.

– Nagyon kemény, kiélezett mérkőzésre számítok – mondta Avar György, a Mizse KC vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy egy élmezőnyhöz tartozó csapat ellen sosem elég egy egyszerű játékot produkálni. Az utolsó mérkőzésen mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot, akár egyénileg, akár csapategységben. Mindenki tudja, hogy mi a tétje ennek a mérkőzésnek, így a játékosok láthatóan nagyon oda is teszik magukat az edzéseken, illetve azt kell mondanom, hogy most ezen kívül is sokkal többet foglalkozunk a mérkőzéssel.

A Lajosmizse számára fontos lesz, hogy ne hagyja rohanni a Szegedet, hiszen egy profi együttesről van szó, mely fizi­kálisan és erőnlétben egyértelműen a mezőny egyik legjobb csapata, legutóbb Kecskeméten ikszeltek.

– A szegedieknek heti tíz edzése van, fizikálisan és erőnlétileg egy nagyon jó társaságról van szó – mondta az ellenfélről Avar György. – Nekünk elsősorban a játék lassítására kell törekednünk, mert ha belemegyünk egy rohanásba, azt ők a meccs végéig jobban fogják bírni. Taktikusan kell játszanunk, minél tovább az ő térfelükön tartva a labdát, ehhez kellenek a precíz befejezések is. Védekezésben tördelni kell a játékukat, hogy ne tudjanak lendületbe jönni.

Mindenképpen kell a pont a Mizse KC-nek
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában