kézilabda

2021.04.15. 13:50

Izgalmas rájátszás ígérkezik a nőknél

Az NB II.-ben érintett Bács-Kiskun megyei csapatok is sok mérkőzést játszottak le a hétvégén, és a megyei bajnokságban is nagyüzem volt. A hölgyeknél a megyei első osztályban elindult az alsóházi és a felsőházi rájátszás.

Nyitray András

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

A másodosztályban a férfiaknál játszottak ezúttal mérkőzéseket, az NB II. Délnyugati csoportjában Bács megyei rangadót is rendeztek, hiszen a Baja a Kiskőröst fogadta. A szoros mérkőzésen a szünetben 18–15-re vezetett a házigazda, és ezt az előnyt a Sugó-partiak a lefújásig megtartották, így a végeredmény 36–33 lett. A másik megyei érdekeltségű bajnokin a Kiskunhalas a szünetben még csak eggyel vezetett a Somogytarnóca ellen, de a második félidőben hengereltek a halasiak, így aztán 36–27-es sikernek örülhettek, amivel az első pontjaikat gyűjtötték be az idei bajnoki szezonban. A Délkeleti csoportban a Kiskunmajsai KC a közvetlen rivális Békéscsabát fogadta, és egy teljesen nyílt és gólzáporos meccset játszva, 44–34-es győzelemmel tudtak ellépni egy kicsit a mezőny végétől.

A megyei első osztályú bajnokságban a férfiak mezőnyében a forduló legizgalmasabb csatáját a Kecskeméti FS DSE és a Bácsalmási PVSE csatája hozta hétvégén, hiszen az esélyesebbnek tartott hazaiak sokkal jobban megizzadtak a déli vendégeikkel szemben, mint amire előzetesen talán számítani lehetett. A végig kiegyenlített találkozón a legnagyobb különbség mindössze kettő gól volt a csapatok között, végül egyet ebből a Kecskemét tartott meg a lefújás pillanataira. A másik két lejátszott mérkőzésen a Soltvadkert a Tiszakécske, a Kalocsa pedig a Kiskunfélegyháza ellenében tartotta otthon magabiztos sikerrel a bajnoki pontokat.

A hölgyeknél az alsóház és a felsőház küzdelmei rajtoltak el, előbbi csoportban a Kiskunmajsai KC és a Kiskőrösi NKSZSE is kihasználta a hazai pálya előnyét, kényelmes sikereket bezsebelve, a Kiskunmajsa a Soltvadkertet verte meg tizenöt góllal, míg a Kiskőrös a Kiskunhalast múlta felül nyolc találattal.

A felsőházban, amint az várható is volt, már jóval szorosabb csaták alakultak ki, hiszen a Mizse KC egy viszonylag gólszegény találkozón, 20–19-re győzte le a Miklós KC-t. Érdekesség, hogy a hazai gólokon Pető Tünde és Fekete-Németh Kitti osztoztak meg gyakorlatilag, előbbi nyolc, utóbbi pedig kilenc alkalommal talált be a miklósiak kapujába. A másik találkozón már potyogtak a gólok, a Kalocsai KC 35–30-ra tudott nyerni az alapszakaszt az élen záró Nemesnádudvar otthonában.

NB II., férfi, Délnyugati csoport: Kiskunhalas UKSC–Satelit SE 36–27, Bajai KSE–Kiskőrösi KS Kft. 36-33.

NB II., férfi, Délkeleti csoport: Kiskunmajsai KC–­Békéscsabai BDSK 44–34.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály: STE-Bs Plastic–Balogh Tészta TVSE 31–20, Gézengúz UKC–KHTK 36–17, Kecskeméti FS DSE–Bácsalmási PVSE 28–27.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály, felsőház: Nemesnádudvari NKSZE–Kalocsai KC 30–35, Mizse KC–Miklós KC 20–19.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály, alsóház: Kiskunmajsai KC–STE-Bs Plastic 30–15, Kiskőrösi NKSZSE–Kiskunhalas UKSC 28–20.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában