Kosárlabda

2021.02.09. 17:42

A Nagykőrös, a Bajai NKK és a Kecskeméti KC is győzött

A Nagykőrös, a Baja női csapata és a Kecskeméti KC is győzelemmel zárta a hétvégét, míg a Baja férficsapata kosárgazdag mérkőzésen maradt alul.

Kovács Nóra

Fehér Péter (labdával), a Nagykőrösi Sólymok játékosa 14 pontot szerzett a Pécs ellen

Forrás: hunbasket

BKG Príma – Bajai Bácska FKE 102–98 (28–25, 23–25, 22–21, 29–27)

A férfikosárlabda NB I./B Piros csoportjának 19. fordulójában a Bajai Bácska Szigetszentmiklóson lépett pályára a BKG ellen. A bajai fiúk szoros csatában szenvedtek vereséget a tabella második helyén álló klubtól.

– Nagyon jó meccset játszottunk – nyilatkozta Cservék Csaba, a Bajai Bácska FKE vezetőedzője.

NKA Pécs – Nagykőrösi Sólymok KE 70–75 (22–24, 15–15, 13–25, 20–11)

– Mind a két csapat nagyon jó dobóformát mutatott. A kihagyás után ez engem egy kicsit meg is lepett. Remélem, hogy mind a két együttes ott lesz a végelszámolásnál, mert nagyon jó volt egy ilyen tiszta és sportszerű meccset játszani.

A megannyi hiányzó miatt foghíjas Nagykőrösi Sólymok Pécsen lépett pályára a férfikosárlabda NB I./B Piros csoportjában. Az őrült végjátékot hozó mérkőzésen diadalmaskodott a nagykőrösi szív.

– Tartottunk az akadémista fiataloktól, mert nagyon jól játszottak az utóbbi időben, megszorongatták a toronymagas esélyes Nyíregyházát is – értékelt Lakosa Zsolt, a nagykőrösiek vezetőedzője a mérkőzés lefújása után. – Mi a rutinunkban, a tapasztalatunkban bíztunk, ők pedig a lendületükben, a gyorsaságukban. Mindkét csapat a maga erényeinek köszönhette a pontjait, végül mi nyertünk, aminek nagyon örülünk.

DEAC – Bajai NKK 66–72 (17–22, 20–12, 15–14, 14–24)

A női amatőr NB I. Piros csoportjában szereplő Bajai NKK Debrecenben lépett pályára a 15. fordulóban. A negyedik negyedben nagyot küzdöttek a lányok, és hat ponttal nyerték a találkozót.

– Ugyan sok hibával tarkított, de nézhető mérkőzés volt – mondta Tamás Zoltán, a Bajai NKK vezetőedzője – A felek sokat hibáztak, az eleje számunkra elment a mérkőzésnek, de a végjáték miatt meg kell dicsérnem a lányaimat. Megérdemelten nyertünk, de minden elismerésem a Debrecené, remekül küzdöttek, akkor is, amikor mínusz tizenegy volt az állás számukra, és akkor is, amikor ők vezettek.

A Kecskeméti KC az amatőr NB I. Zöld csoport 15. fordulójában lépett pályára a Tata ellen, ahol ötpontos győzelmet arattak.

Tatai SE – Kecskeméti KC 65–70 (14–19, 18–20, 18–16, 15–15)

– Nem vagyok maximálisan elégedett – mondta Kónya Levente, a Kecskeméti KC vezetőedzője a mérkőzés után.

– Mentálisan jobban jelen kell lennünk a mérkőzésen, és küzdőszellemben is van mit fejlődnünk. A hazaiaknál erre nem lehet panasz, meg is nehezítették a dolgunkat, de ha jobban koncentrálunk és brusztolósabban játszunk, akkor talán nagyobb különbség is kialakulhatott volna.

Fehér Péter (labdával), a Nagykőrösi Sólymok játékosa 14 pontot szerzett a Pécs ellen
Fotó: hunbasket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában