Röplabda

2021.01.11. 10:18

Hosszú kihagyás után is győzni tudott a Röpke

Legutóbb november közepén lépett pályára a női NB II Keleti csoportjában szereplő HÉP-RÖPKE SE gárdája, azonban a majdnem két hónapos kihagyás sem törte meg a csapatot, a hétvégén ugyanis idegenbeli mérkőzésen, a KISTEXT vendégeként 3:0-ás győzelmet arattak a kecskeméti lányok.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Valóban nem látszott meg a hosszú kényszerpihenő a kecskeméti hölgykoszorún, Selmeczi Vandáék ugyanis mindjárt az első szettben nagy elánnal vetették magukat a játékba, és a hazaiakat 14 ponton tartva be is húzták azt. Ez a mérkőzés – hírös városi szempontból nézve: szerencsére – nem a fordulatokról szólt, ugyanis a kecskeméti lányok a folytatásban is nagy koncentrációt tanúsítva örömjátékot produkáltak, a második és a harmadik játékrészt is úgy nyerték, hogy a fővárosiak mindkét szettben mindössze 13 pontot tudtak szerezni.

– A járvány következtében majdnem két hónapja nem léptünk már bajnoki mérkőzésen pályára – értékelt a mérkőzést követően Csala Bernát, a gárda másodedzője. – Ez a kihagyás a bajnokság közepén nagyon hosszú idő bármelyik csapat számára. Ennek ellenére a mérkőzésen koncentráltan játszottunk és sikerült a saját játékunkat játszani, aminek köszönhetően viszonylag sima szett eredmények születtek. A szerváink stabilak voltak, de úgy gondolom, tudunk mi még ennél többet is mutatni. A kihagyás következtében fizikálisan fokozatosan vissza kell építenünk magunkat, hogy jó eredményekkel folytassuk a bajnokságot.

– Furcsa volt ekkora kihagyás után megint pályára lépni, de én személy szerint már nagyon vártam, hogy végre játszunk – nyilatkozta Selmeczi Vanda, a HÉP-Röpke SE csapatkapitánya. – Voltak apró hibák, de alapvetően szerintem jól játszottunk, az első szettben még több volt a rontás, utána viszont a nyitásaink is a ránk jellemző módon csapódtak. Mindenkinek volt lehetősége pályára kerülni, ennek külön örülök. Összességében szerintem jól indítottuk az évet.

A jó folytatásra is megvan a remény a hétvégi mérkőzés eredményéből kiindulva, a HÉP-Röpke SE ugyanis a következő mérkőzését január 16-án, szombaton vívja, hazai pályán 17 órakor, amikor újra a KISTEXT lesz az ellenfél.

Fotó: Bús Csaba

KISTEXT–HÉP-Röpke SE 0:3 (14:25; 13:25; 13:25)

Budapest, játékvezető: Ladányi Bence, Kovács Réka

KISTEST: Madaras, Galambos, Török, Ostorics, Nikitscher, Veress, Jung, Varga. Liberó: Bor. Vezetőedző: Takács Dóra

HÉP Röpke SE: Halla, Kenderes, Selmeczi, Barabás, Fekete, Lehoczki, Pintér, Páli. Liberó: Korpácsi, Szabó Cs. Vezetőedző: Kása Róbert, másodedző: Csala Bernát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában