Kosárlabda / galériával

2020.11.28. 10:03

Pontgazdag mérkőzésen győzött Baján a Nagykőrös

Két, a bajnokságban eddig ötven százalék körüli teljesítménnyel a középmezőny felső felébe tartozó csapat találkozott péntek este Baján, a férfi NB I. B. Piros csoportjában. A Bajai Bácska az előző két bajnokiját megnyerte, a Nagykőrösi Sólymok is győzött a legutóbbi hazai mérkőzésén, így aztán nagy csatára volt kilátás. A várakozásoknak megfelelően valóban végig szoros, kiélezett küzdelmet hozott a mérkőzés, amelyen némi meglepetésre a nagyot küzdő és nagyot hajrázó vendégek bizonyultak jobbnak.

Vincze Miklós

Fotó: ZSOKA

A találkozó első felvonása egyik fél részéről sem a védekezésről szólt. A kosarak felváltva estek, a Sólymoknak a negyed hajrája előtt sikerült 26–21-re elhúznia, aztán belehúzott a hazai csapat, és egy kilenc pontos rohammal köszönhetően – a kilencből nyolc pontot dr. Ágfalvi vállalt – végül négy pontos bajai előnnyel zárult az első etap. A 30–26-os állásnál induló folytatásban sem változott sokat a játék képe, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A tizenhetedik percre sikerült a Sugó-partiaknak egy 9-1-es rohammal meglépniük,

ám a hazai előny a félidő zárása előtt szinte pillanatok alatt elfogyott, így a pontokban gazdag félidőt követően minimális hazai előnnyel, 52–51-es állással fordultak a csapatok.

A nagyszünetet követően a pontok tekintetében továbbra is szoros csata folyt a pályán, mindkét oldalon részsikerekkel. Előbb a vendégek villantak meg egy 8–0-ás sorozattal, majd a hazaiak percei következtek egy 10–1-es szakasszal. A mérkőzés záró tíz percének három pontos bajai vezetés mellett ment neki a két gárda. A záró felvonásban egyszer már öt ponttal is megléptek Cservék Csaba fiai, a Lakosa-legénység azonban ledolgozta a hátrányt, és 83–83-ra egyenlített. Ezt követően a nagykőrösieknek sikerült meglépniük öt ponttal, és ezt az előnyt a Bajai Bácska már csak csökkenteni tudta, ledolgozni nem, így némi meglepetésre – a harminckét pontig jutó Fehér Péter és a huszonhárom pontot termelő Kovács Gergely vezérletével – vendéggyőzelem született a zárt kapus rangadón.

A találkozót követően a tabellán a Bajai Bácska FKE az 5., a Nagykőrösi Sólymok pedig a 6. helyet foglalja el.

– Már a mérkőzés elejétől fogva nem tudtunk megfelelően koncentrálni – nyilatkozta a mérkőzést követően Cservék Csaba, a bajaiak vezetőedzője.

– A kritikus időszakban sok rossz döntést hoztunk. A védekezésünk messze nem volt olyan agresszív, mint az előző találkozókon, és ennek sajnos a sok kapott pont lett az eredménye. Ugyanakkor nagyon hiányzott a lelkes szurkoló táborunk.

 

– Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen rendkívül értékes skalpot sikerült begyűjtenünk. Baján pokolian nehéz nyerni, feltételezem, hogy a hazaiaknak hiányzott is a nagyszámú közönségük. A mai estén támadásban egy-két játékosom extrát nyújtott, de a védekezésünk eleinte nem állt össze. A második félidőben aztán sikerült ezen javítanunk, ennek is az eredménye ez a nagyon szép győzelem.

Bajai Bácska FKE–Nagykőrösi Sólymok KE 87–92 (30–26, 22–25, 22–20, 13–21)

Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, vezette: Vida József, Földi László, Kéri István.

Bajai Bácska: Nagy D. 8, Vukicevic 11, Pongó Martin 23, Jakab 15, Goldring G. 7. Csere: Goldring B. 14, dr. Ágfalvi 9 Weidinger. Vezetőedző: Cservék Csaba,.

Nagykőrösi Sólymok: Molnár 17, Bartos 6, Fehér 32, Mácsai 10, Kovács G. 23. Csere: Tóth M., Szrapkó, Mester 4, Jókai, Kónya. Vezetőedző: Lakosa Zsolt. Eezel Nvel

A bajaiak részéről folytatás jövő hét szombaton várható. A Sugó-partiak akkor a pandémia miatt több meccset kihagyó, de azóta újra csatasorba állt, és Miskolcon nyerni tudó Salgótarján otthonában lépnek pályára. A Nagykőrösi Sólymok a következő mérkőzését december 6-án vívja, Lakosa Zsolt fiai a jelen pillanatban az utolsó előtti helyen tanyázó PVSK-CARGATE csapatát fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában