labdarúgás / GALÉRIÁVAL

2020.10.28. 17:30

Nem jutott tovább a kupában a Kiskunfélegyházi HTK

A labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK csapata a másodosztályú Dorogot fogadta. A vendégek végig fölényben játszottak és már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A 12. percben jobb oldali beadás után Mészáros tisztán fejelt a kapuba 0–1. Még egy perc sem telt el, amikor egy eladott labdára Csillag csapott le, és megszerezte csapata második gólját 0–2. A hazaiaknak is sikerült gólt szerezniük Bálint Tibor a dorogi alapvonal közelében szerzett labdát, középre gurított, Nagy Viktor pedig a hálóba lőtt 1–2. Nem sokkal később szabadrúgást végezhetett el a Dorog, mintegy huszonnyolc méterre Oroszi kapujától. Kovács Máté elcsavarta a sorfal mellett a labdát és kilőtte a bal felső sarkot 1-3.

A második félidő elején ismét Mészáros volt eredményes, amikor egy jobbról belőtt labdát kapásból lőtt a kapuba 1–4. Már úgy tűnt, hogy ez marad a végeredmény, de a 90. percben egy lesről indult támadást elengedett a játékvezető, Girsik pedig nem hibázott 1–5.

Némedi Norbert: – Erre a mérkőzésre is úgy készültünk, mint minden másikra. Örülök annak, hogy idáig eljutottunk a Magyar Kupában. Próbáltuk azt játszani, amit egy alacsonyabb osztályú csapat megtehet, egy magasabb osztályúval szemben. Természetesen kijött a két osztálynyi különbség a két csapat között, fizikálisan és gyorsaságban nem voltunk egy szinten, és ez egy olyan alaphangot adott, ami a Dorog javára döntötte el a találkozót.

Németh Szabolcs: – Olyan szándékkal érkeztünk Kiskunfélegyházára, hogy szeretnénk továbbjutni, szeretnénk érvényesíteni a papírformát. Azt gondolom, hogy ennek meg is feleltünk, így maximálisan elégedett vagyok. Tudtam olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik korábban sérültek voltak, illetve a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, és úgy érzem, hogy a játék képe alapján megérdemelten jutottunk tovább.

Kiskunfélegyházi HTK–Dorog 1–5 (1–3)

Kiskunfélegyháza, 150 néző. Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Halász József).

KHTK: Oroszi T. – Urbán, Valkai, Nagy V. (Horváth B. 78.), Szabó D. (Makai 64.), Ábel (Oroszi V. 46.), Huszka, Kulcsár, Tóth I. (Magony 22.), Bálint, Palásti. Edző: Némedi Norbert

Dorog: Tulipán – Ryashko, Mészáros (Vígh 64.), Beke (Váli 54.), Papp (Szerencsi 54.), Lencsés, Nyíri, Kovács M., Zabari, Délczeg (Girsik 79.), Csillag. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Nagy 25., ill. Mészáros 12., 54., Csillag 13., Kovács 28., Girsik 90.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában