labdarúgás / GALÉRIÁVAL

2020.10.19. 12:23

A Kiskőrös nyerte a szabadszállási rangadót

Nagy rangadót vívtak meg a hétvégén Szabadszálláson a megyei első osztályú bajnokság 9. fordulójában, ugyanis a fordulót megelőzően a tabellán a 19 ponttal a harmadik helyen álló a száz százalékos, hét mérkőzésből huszonegy pontot kasszírozó, és ezzel a Kalocsa mögött a 2. Kiskőröst fogadta. Szoros meccsen a vendégek győztek.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

A mérkőzés tétjével kapcsolatban nem voltak kérdések a kezdés előtt, nyilvánvaló volt, hogy az a tét, hogy ki az, aki tartani képes a lépést a Kalocsával. Kohány Balázs csapata ugyanis szombaton már behúzta a mérkőzését. A nagy küzdelmet hozó találkozón, amelyre sok kiskőrösi szurkoló is elkísérte a csapatát, az első félidő végén, a 40. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, Salami góljával. A második játékrész elején viszonylag hamar sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, Hegedűs volt eredményes rögtön a kezdés után. A 63. percben aztán Simon találatával újra átvették a kiskőrösi kék-fehérek a vezetést, és mivel újabb gól már nem esett, elvitték mind a három pontot Szabadszállásról, és úgy állnak a második helyen a Kalocsa mögött, hogy egye mérkőzéssel kevesebbet játszottak a paprikavárosiaknál. A Kiskőrös ezen a hétvégén hazai pályán lép pályára, a középmezőnyben vitézkedő Lajosmizsét fogadják, a Szabadszállásra pedig újabb rangadó vár, mégpedig nem is akárhol: Kalocsán.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója így értékelt a találkozót követően: – Először is azzal szeretném kezdeni, hogy az idei idényben a legerősebb ellenfelünket fogadtuk. Szervezett, nagyon jó csapat a Kiskőrös, az is látszott rajtuk, hogy alaposan felkészültek belőlünk, lezárták előttünk a területet. Kiegyenlített csata folyt az első félidőben, a vezetést nekik sikerült megszerezniük. A második játékrészben sikerült ugyan egyenlítenünk, de hiába dolgoztunk ki helyzeteket, még két méterről is sikerült fölé rúgnunk a labdát. A döntetlen véleményem szerint a játék képe alapján igazságosabb lett volna, de a Kiskőrös győzelme semmiképpen sem érdemtelen.

Miskovicz Bálint, a kiskőrösiek mestere érthető jókedvvel nyilatkozott: – Az artisták, azaz a játékosok mind a két oldalon nagyszerűen fölkészültek az előadásra, a porondmester, azaz a játékvezető nagyszerűen vezényelte le az előadást, és maga az előadás is nagyszerűen sikerült, ugyanakkor nagyon köszönöm azt, hogy a kiskőrösi társulatot nagyon sokan idegenbe is elkísérték. Nagyon örülünk a győzelemnek, büszkék vagyunk arra, hogy még mindig száz százalékos a csapat. A Szabadszállásnak sok sikert kívánunk.

Szabadszállási SE–Kiskőrösi LC 1–2 (0–1)

Szabadszállás, 350 néző, vezette: Vörös Gábor (Tóth Csaba, Juhász Andor)

Szabadszállás: Nagy R. – Márkus (Boldizsár 75.), Lajos, Gavula (Horváth B. 46.), Varga, Bajusz (Csurka 46.), Hegedűs, Máruska, Gáspár, Kiss Sz., Zsíros. Edző: Horváth Péter.

Kiskőrös: Ámann – Hajnal, Filus, Pintyi, Dunai, Simon, Salami, Nagy A., Mihály, Mokrickij, Amin. Edző: Miskovicz Bálint.

Gól: Hegedűs a 46., illetve Salami a 40., Simon a 63. percben.

Sárga lap: Hegedűs a 43., ZSíros a 49., illetve Mihály a 87. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában