rögbi

2020.06.26. 16:42

Hetes bajnokság lesz a Széktóiban

Szombaton indul a nyári szezon a hetes rögbiben. Az első fordulót Kecskeméten rendezik.

Borbély Károly

Nagy küzdelmek várhatók szombaton a Széktóiban

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as bajnokságot más sportágakhoz hasonlóan befejezetté nyilvánították a 15-ös rögbiben, egyik osztályban sem hirdettek bajnokot. A nyári szezon játékában a 7-esben, vagyis az olimpiai rögbiben azonban elindul az idény. A férfiaknál a Nemzeti 7’s bajnokság első tornáját június 27-én szombaton, a Kecskeméti Atlétika Centrum pályáján rendezik, míg a másodikat július 11-én a budapesti Kincsem Parkban található Rugby Centerben.

A megméretésre rekordlétszámú csapat – tizenegy felnőtt férfi, valamint négy U16 fiú – adta le nevezését. A KARC mindkét korosztályban versenybe száll a bajnoki címért, a csoportküzdelmek alatt a felnőttek a Szegedi Gorillákon és a Debrecenen keresztül vívhatják ki a középdöntő felső házba jutást, míg az U16-osok az Esztergom, a Nagykőrös és a Fehérvár ellen lépnek majd pályára.

A 2x7 perces küzdelmeknek köszönhetően összesen 28 mérkőzésre, látványos akciókra van kilátás. A torna délelőtt 10 órától kezdődik a csoportmérkőzésekkel, délután 2 órától már a középdöntők zajlanak, míg a döntő 17.40-kor kezdődik.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában