gyász

2020.06.05. 18:32

Búcsú a legendás edzőtől, Guóth Ivántól

Több százan kísérték utolsó útjára péntek délután a május 18-án, 89 éves korában elhunyt legendás edzőt, Guóth Ivánt, a magyar és a kecskeméti kosárlabda meghatározó alakját. A család mellett volt kollégák, tanítványok, barátok, ismerősök, egykori játékosai vettek részt a Kecskeméti Köztemetőben tartott szertartáson.

Borbély Károly

Kecskemét város képviseletében dr. Homoki Tamás mondott beszédet. Az alpolgármester felidézte, amikor kisgyermekként, egy Kecskemét–Videoton meccsen találkozott az ellenfelet edzőként irányító Guóth Ivánnal, aki – ahogy fogalmazott – „igazi hadvezérnek” tűnt számára. Később pedig úgy tekintett rá, mint egy remek emberre, kiváló pedagógusra, egy élő legendára.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének képviseletében Bodnár Péter, míg a tanítványok részéről a Videoton volt játékosa, Tajti Zoltán búcsúzott a mestertől. Előbbi kiemelte, hogy Kecskemét a magyar kosárlabda egyik fellegvárává vált, amiben hatalmas szerepe volt Guóth Ivánnak.

A szertartáson Kis János evangélikus lelkész úgy fogalmazott, hogy csak az hal meg, akit elfelejtenek, akiről beszélnek, az nem.

Guóth Ivánról még sok-sok évtizedig beszélni fognak...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában