kosárlabda

2020.06.03. 13:00

A szövetség hamarosan megkezdi a tárgyalást Ivkovics Sztojannal

A honi szövetség hamarosan megkezdi a tárgyalást Ivkovics Sztojannal arról, hogy a jövőben is ő irányítsa a felnőtt-férfiválogatottat. A szakember közben egy új szerepre is készül: a következő évadban szeretné átvenni egy U18-as klubcsapat irányítását.

Borbély Károly

Ivkovics Sztojan több mint hét éve kapitány

Forrás: NS

Fotó: Koncz Gy.

Napokon belül megkezdődnek a tárgyalások a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetői és Ivkovics Sztojan között arról, hogy a jövőben is ő irányítsa a férfiválogatottat. Az M1 aktuális csatornának Szalay Ferenc elnök beszélt arról, hogy egyértelműen abban gondolkozik, hogy ne változzon a felállás a nemzeti csapat élén.

„Az elnökség arra hatalmazott fel engem és a főtitkárt, hogy kezdjünk el ­szövetségi­kapitány-ügyben tárgyalni. Kapitányügyben pedig elsősorban Ivkovics Sztojannal fogunk tárgyalni, hiszen az ő eredményessége, közösségteremtő képessége, motivációs képessége igen-igen komoly eredményeket hozott az elmúlt években a magyar kosárlabda férfiágának számára” – nyilatkozta az elnök, hozzátéve: a válogatott vezetésének azon feltétele nem változott, hogy a kapitány nem irányíthat klubcsapatot. Márpedig a problémát az okozta az év elején, hogy Ivkovics leült a Kaposvár kispadjára, amire nem lett volna lehetősége. Ezt követően lemondott, az MKOSZ pedig elfogadta azt, azzal a feltétellel, hogy június végéig tartó felmondási ideje alatt számít rá.

Ivkovics Sztojan az Nso.hu portálnak mondta el, hogy miként vélekedik a helyzetről: „Pénzügyi probléma eddig sem volt, mindenki tudja, ez az ügy nem pénz kérdése. A januári kényszerhelyzet volt, valaki így, valaki úgy reagált rá. Akiben eddig sem bíztam, attól éppen annak megfelelő reakciót kaptam. A válogatott megerősödve jött ki az egész patáliából. Nyolc éve jól működünk, az MKOSZ-től megkaptunk mindent. Az elnökség sokszínű, és én ezt megértem, vannak tagjai, akikkel nem kedveljük egymást. A testület meghozta a döntését, a válogatottra más testületi szabályok vonatkoznak, most az a fontos, hogy boldogan éljünk egymás mellett.”

A szövetségi kapitány nyáron az U20-as válogatottat irányította volna a B divíziós Európa-bajnokságon, a vírushelyzet miatt ezt az eseményt törölték, és Ivkovics úgy tervezi, jövőre már nem ő készíti fel a juniorcsapatot, hanem átadja a lehetőséget a fiatal edzőknek, ha már az U16-os és U18-as korosztályban úgyis újfajta vonalat szeretnének követni. Nem mond le azonban az utánpótlás képzéséről. „A következő évadban szeretném átvenni egy U18-as klubcsapat irányítását – osztotta meg elsőre meglepőnek tűnő tervét Ivkovics. – Ez a tervem nem ütközne a szabályokba, az a célom, hogy testközelből tapasztaljam meg, hol van a szakadék, mert a magyar játékosokból nem a tehetség hiányzik, hanem fizikailag vannak lemaradva az európai élmezőnytől. Kicsit olyan lesz, mint amikor mocsárba lép az ember, visszatér oda, ahol elkezdte az egészet. Megpróbálok építkezni, és kíváncsian várom, mennyivel lesz jobb a csapatom az évad végén, mint amilyen volt az elején.”

Ivkovics Sztojan több mint hét éve kapitány
Fotó: Koncz Gy. / NS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában