kosárlabda

2020.05.18. 17:57

Karahodzsics Kemal már várja a visszatérést

Karahodzsics Kemal és a családja jól van. A KTE-Duna Aszfalt csapatának centere, a klub egyik meghatározó játékosa jelenleg elsősorban erőnléti gyakorlatokat végez.

Borbély Károly

Karahodzsics Kemal (labdával) most sok időt tölthet a feleségével és a gyerekeivel

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A férfi-élvonalbeli bajnokságban szereplő KTE-Duna Aszfalt válogatott centere, Karahodzsics Kemal kiváló formában van, sikerült neki a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetet a lehetőségekhez mérten jól átvészelnie. A vajdasági Szabadkán személyi edzővel készül a visszatérésre, és bízik benne, hogy hamarosan a csapattársakkal is találkozhat.

– Minden a legnagyobb rendben, jól vagyok én is és a családom is – mondta a ktekosar.hu portálnak a hírös városi gárda egyik kulcsjátékosa. – A helyzet egyre jobb Szerbiában, minden kinyitott, megszűnt a kijárási korlátozás, bárhová mehetünk szabadon, de a határok még zárva vannak. A higiéniai előírásokat továbbra is fokozottan be kell tartania mindenkinek, még a labdát és az edzéshez használt eszközöket is fertőtlenítjük. Sok időt töltök a feleségemmel és gyermekeimmel, kihasználjuk ezt az időszakot, hogy többet legyünk együtt. Természetesen az edzések napi rendszerességgel zajlanak, egy személyi edző felügyeli a munkámat. Habár kinyitottak a pályák és csarnokok, egyelőre az erőnléti edzések vannak előtérbe helyezve, de néha már a labda is előkerül – tette hozzá a center, aki már alig várja, hogy a csapattársakkal újra találkozhasson.

Ma azonban még nem tudni, hogy a találkozásra mikor lesz lehetőség. Az utanpotlassport.hu-nak adott nyilatkozatában Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke pénteken azt mondta, hogy nem javasolják a munka újraindítását.

– A kosárlabdában a test test ellen küzd, ennek okán nem javasoljuk még a munka újraindulását. Szabadtéren természetesen lehet készülni: futni, ugrani vagy dobni, a közelséget viszont egyelőre kerüljük. Júniustól – az akkori helyzethez mérve – változtatjuk meg a szabályokat. A statisztikákat tanulmányozva úgy véljük, elérkezhet a korlátozások lazításának ideje – vélekedett Szalay.

Karahodzsics Kemal (labdával) most sok időt tölthet a feleségével és a gyerekeivel
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában