kézilabda

2020.05.23. 07:00

A majsai sport egyik meghatározó alakja

Medgyes József Kiskunmajsa sportjának az egyik meghatározó alakja. A helyi általános iskolában dolgozott, az általa is nevelt játékosok a mai napig meghatározzák a település kézilabdás életét.

Borbély Károly

Medgyes József (középen) több díjjal is büszkélkedhet

Forrás: T. K.

Fotó: Hegyi Zsolt

A mester a legsikeresebb korszaknak a nyolcvanas éveket és a kilencvenes évek elejét tartja. Edzőként 1986-ban nyert megyebajnokságot a majsai férficsapattal, az osztályozón Kecskeméten sikerült kivívni a feljutást az NB II.-be. Az első szezonban másodikok lettek a Kolics János vezette Dunaföldvár mögött, majd a következőben bajnoki címet ünnepelhettek, és indulási jogot az NB I./B osztályba. A két idény alatt hazai pályán egyszer sem kapott ki a csapat.

– Egy nagyon jó társaság jött össze akkor – mesélte Medgyes József a bacshandball.hu portálnak. – A csapat magja kiskunmajsai volt és mindig négy-öt játékos jött hozzánk az NB I.-es Szegedből. A sikereinket a gyorsasággal és az erőnléttel értük el. Minimális költségen külföldi edzőtáborokat szerveztem Romániába és az NDK-ba, és minden ilyen útról hihetetlen jó kondival jöttünk haza.

Az NB I./B-ben azonban nem sokáig vezényelte a gárdát a kiváló szakember. Elmondása szerint az együttes technikai vezetőjét kicsit átverték és az első öt meccsüket idegenben kellett játszaniuk. – Persze nem jöttek az eredmények és lemondtam. Buday Ferenc vette át a csapatot és egészen a 2000/2001-es bajnokságig végig az NB I./B-ben szerepeltek. Sajnos ekkor megszűnt a Kunpetrol támogatása, és bár nem esett ki a gárda, a következő szezonban csak az NB II.-be nevezett. Ekkor megkértek, hogy szedjem össze a maradék játékosokat, az együttes gerincét az NB I./B-s ifik alkották. A folytatásban kétszer is sikerült második helyen végezni, és mindkét esetben felajánlották az osztályváltást, de végül maradtunk az NB II.-ben. Aztán 2010-ben felhagytam az edzősködéssel – tette hozzá Medgyes József, aki testnevelőként a lányokkal egyszer eljutott az országos döntőbe.

– Iskolai szinten talán ez volt a legnagyobb eredményem. A fiúkkal is értünk el sikereket, de velük kapcsolatban inkább arra vagyok büszke, hogy máig vannak olyan játékosok, akiknek valamikor én adtam labdát a kezükbe.

Medgyes József (középen) több díjjal is büszkélkedhet
Fotó: T. K.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában