HAGYOMÁNYŐRZÉS

2020.02.20. 13:55

Idén sem marad el a Kutyakaparó Futófesztivál Kocséron

Immár hatodik alkalommal rendezi meg az önkormányzat március 15-én a hagyományos Kutyakaparó Futófesztivált Kocséron, melynek mottója: „Legyél te is hős!”

Horváth Péter

Évről évre népszerűbb a kocséri futófesztivál

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Koós Kata

A szervezők várnak minden kezdő és gyakorlott futót, akik három távon is indulhatnak, hagyományosan ágyúlövésre: váltófutással, háromfős csapattal 1848 méteren, egyénileg ennek háromszorosán, 5544 méteren, az igazi hősök pedig 10 ezer méteren tehetik próbára erejüket, utóbbi távon egy frissítőpont várja őket.

A gyülekezőt 12 óra 30 perctől 13 óra 30 percig tartják a sportcsarnoknál (Kocsér, Szent István tér 11.), ahol regisztrálhatnak és átöltözhetnek a versenyzők. A buszok 13 órától viszik a jelentkezőket a rajt helyszínére, a Kutyakaparó Csárdához, ahonnan 14 órakor rajtol el a mezőny, a cél a kocséri sportcsarnok.

Évről évre népszerűbb a kocséri futófesztivál
Fotó: Koós Kata / Petőfi Népe

A rendezvény nem verseny, ezért a szervezők időt mérnek ugyan, de helyezést nem hirdetnek, viszont különdíjakat sorsolnak a nevezők között. Minden résztvevő jutalma egy emlékpóló, érem és egy tál babgulyás. A futófesztiválra nevezési díj nincs, de előzetes jelentkezés szükséges. Nevezni lehet a [email protected] címen az alábbi adatokkal: név, életkor, táv, pólóméret, település. A nevezés határideje március 4-e éjfél. A szervezők minden jelentkezést visszaigazolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában