Kecskemét / galériával

2020.02.15. 21:02

Hosszú Katinka is úszott az Univer24-en

Hatodik alkalommal rendezik meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában tartott úszómaraton startjánál szombaton Hosszú Katinka sokszoros olimpiai és világbajnok úszó is vízbe ugrott a versenyzőkkel és az iskolai csapatokkal. Az ország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményének számító Univer24-en a hosszútávúszók mellett több mint kétezer-ötszázan szállnak vízbe 24 óra alatt, vasárnap délig. Az eseményen idén Sportos Pista is színre lépett.

Az iskolák két kategóriában (nagy és kis létszámú) neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forintos támogatást sorsolnak ki vasárnap.

Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon mindenkinek a vizes sportokhoz. Az esemény a főtámogató Univer Product Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában