GALÉRIA

2020.01.29. 18:23

A félegyházi birkózók Korondon is remekeltek

Huszadik alkalommal rendezték meg Korondon a Lőrincz Márton emlékversenyt a napokban. Az eseményről Polyák Dániel, edző számolt be hírportálunknak. Elmondta, a megnyitó ünnepségen Katona Mihály, Korond polgármestere felelevenítette, hogy az 1936-os berlini olimpián aranyérmes Lőrincz Márton példás örökséget hagyott és ezt a példát továbbviszik a székelyföldi utódok, hiszen húsz év alatt rangos nemzetközi sporteseménnyé nőtte ki magát a rendezvény, amihez a Hargita megyei Tanács és Korond vezetése is jelentős támogatást nyújtott.

Vajda Piroska

Polyák Dánieltől azt is megtudtuk, hogy a kiskunfélegyháziak nevében Szabó József önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket és mint az egyesület edzője felelevenítette, hogy két évtizede egy testvérvárosi találkozó alkalmával ismerte meg a korondi birkózókat.

Rövid időn belül gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a klubok között, évente többször találkoznak versenyeken, edzőtáborokban, aminek eredményeként mindkét ország válogatottját erősítő, nemzetközileg is eredményes sportolók nevelődtek ki. A kapcsolat egyre szorosabbá vált, barátságok, sőt üzleti kapcsolatok alakultak ki az évek folyamán. A birkózók mellett a sakkozók is hasonló sportbaráti kapcsolatot építettek ki.

A verseny részleteiről megtudtuk, hogy a jubileumi eseményen 4 ország, 23 egyesület 250 versenyzője vett reszt. A Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület majdnem az összes súly- és korcsoportban képviseltette magát, nagyszerű sikereket elérve. A kiutazott tizenhét versenyző közül tizenketten éremmel térhettek haza.

Bárány-Almási Bianka, Hideg Zita, Hideg Balázs, Csillag Zalán, Szécsényi Kornél és Czakó Zoltán aranyérmet szerzett, Bárány-Almási Tamás és Borto Dominik ezüst, valamint Kispéter Ákos, Páli Gergő, Páli Attila, Makra Levente és Bátyai Dorián bronzéremmel gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában