labdarúgás

2019.12.01. 21:25

Bács-Kiskun nyerte meg a regionális tornát

Vasárnap délután játszotta le negyedik mérkőzését Vanó Sándor együttese, a Bács-Kiskun megyei amatőr válogatott az amatőr válogatottak tornájának a füzesgyarmati csoportjában. A rendező Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni mérkőzés előtt a Bács-Kiskun megyeiek tudták, hpgy saját kezükben van a sorsuk, azaz ha győznek, ők jutnak az országos döntőbe.

Vincze Miklós

Kecskeméti LC(kék)- Bács-Kiskun megyei válogatott(piros) edzőmeccs

Fotó: Bús Csaba

A délelőtti mérkőzést követően, amely után a Bács-Kiskun megyei válogatottnak 5, a Békés megyeinek pedig 7 pontja volt, még nem volt a saját kezében a Vanó-féle mancsaft sorsa, ám kiderült, hogy a békésiek egyik játékosának nem volt rendben az igazolása, így pontokat vontak le a csapattól. Ennek köszönhetően tudható volt, hogy amennyiben nyer a Bács-Kiskun megyei csapat, akkor bejut a jövő héten sorra kerülő országos döntőbe.

Vanó Sándor fiai semmit nem bíztak a véletlenre.

Az első játékrész végén a jánoshalmi Harnos révén szerezték meg a vezetést. A második játékrész derekán az SC Hírös-Ép játékosa, Kitl találatával kettőre nőtt az előny, majd öt perc múlva betalált a soltvadkerti Torma is. A gólok sorát a kereki Gavula zárta, 4–0-ra nyerte tehát Bács-Kiskun megye válogatottja a sorsdöntő mérkőzést.

A Bács-Kiskun megyeiek két döntetlennel és két győzelemmel végeztek a 2. csoport élén.

– Leírhatatlanul büszke vagyok a játékosaimra, hiszen amatőr létükre igazi profikként küzdöttek és teljesítettek végig ezen a tornán, és megérdemelten jutottak az országos döntőbe – nyilatkozta hírportálunknak a találkozó lefújását követően Vanó Sándor, a megyei válogatott edzője.

Mindez azt jelenti, hgy a megyei válogatott számára van folytatás, mégpedig a jövő hét végén, az országos döntőben, a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton.

Fotó: Bús Csaba

Bács-Kiskun megye–Jász-Nagykun-Szolnok 4–0 (1–0)

Bács-Kiskun: Urlauber – S. Juhász, Máruska (Gavula), Lajos (Pintyi), Varga M., Harnos (Zsoldos), Valkai, Knap, Juhász (Torma), Kitl (Bozsik), Szabó Sz.

Gól: Harnos (28.), Kitl (39.), Torma (44.), Gavula (53.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában