labdarúgás - megye I.

2019.10.06. 11:34

Hiába vezetett a KLC, elvitte a Halas a pontokat

A múlt héten az első győzelmét megszerző Kecskeméti LC a Kiskunhalast fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában. Küzdelmes, izgalmas mérkőzésen a kiskunhalasiak zsebelték be a három pontot.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Az első félidőben csak a gólszerzési kísérletekig jutottak a csapatok, de a hálóba senkinek nem sikerült betalálnia. A második játékrész elején aztán beköszönt a hazaiak részéről Bozsik Máté, és felcsillant a remény, hogy megkezdheti a tabellán az emelkedést a Kecskeméti LC. A kiskunhalasiak azonban nem adták fel, előbb Nagy Gábor fejesgólja révén szépítettek a 66. percben, majd a hosszabbításban büntetőhöz jutottak. A 11-est a rutinos Brindza Tamás értékesítette, így nagy izgalmak közepette győzött a vendégcsapat.

– Szerencsétlen vereséget szenvedtünk, a 92. percben kaptunk ki egy tizenegyes góllal – nyilatkozta a lefújást követően Nagy Lajos, a kecskemétiek vezetőedzője. – Több akciónk is volt és megszereztük a vezetést, ellenfelünk egy szögletből, figyelmetlenségünkből egyenlített. Két labdát elhibáztunk, amiből meglehetett volna a mai győzelem, Sajnálom a csapatot, minden dicséretet megérdemelnek, mivel sokat dolgoztak, ugyanúgy mint a múlt héten remekül játszottak, szép támadásaik voltak. Sajnos dobtuk az egyéni hibát a hátsó harmadban, ezért szenvedünk vereséget. De nem bánkódunk, mert úgy érzem fejlődőképes a csapat és az osztálynak meg fogunk felelni előbb-utóbb.

Stetakovic Marinko, a kiskunhalasiak nemrég hazatért trénere érthetően örült a lefújás után, ugyanakkor a tőle megszokott nagyvonalú sportszerűséggel értékelte a mérkőzés: – Nehezen született meg az első győzelem. Jobban játszottunk és végig irányítottuk a meccset. Továbbra is megmaradt a csapat „gyermekbetegsége”, hogy nem használjuk ki a száz százalékos ziccereket. A pályán látottak alapján a reális eredmény a döntetlen lett volna, de nekünk most több szerencsénk volt.

Kecskeméti LC– Kiskunhalasi FC 1–2 (0–0)

Kecskemét, 100 néző. V: Szalai (Csatlós, Furhmann)

KLC: Meggyes – Rákóczi (Wass 86.), Csordás, Faragó (Tóth 47.), Szedmák, Szűcs, Bogár, Zsoldos, Kőrös, Bozsik, Major. (Péntek 74.) Edző: Nagy Lajos.

Kiskunhalas: Gerner – Nagy, Nna Nna, Amariutei, Torma (Földes. 93.), Grácz (Ács 81.), Agócs, Brindza, Csáki (Miskei. 81.), László, Döbrentei (Fenyvesi 12.). Edző: Stetakovic Marinko

Gól: Bozsik az 54., illetve Nagy a 66., Brindza a 92. percben

Sárga lap: Csáki az 58. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában