videó+galéria

2019.09.22. 11:11

Országos fogathajtó bajnokságot rendeztek Tiszakécskén

Az ország legeredményesebb kettesfogatai csaptak össze Tiszakécskén a hétvégén. A Tisza-parti városban rendezték a „C” kategóriás Kettesfogathajtó Országos Bajnokság döntőjét.

Koós Kata

A tiszakécskei lovaspálya adott otthont a CAN-C Kettesfogathajtó Országos Bajnoki döntőnek szombaton. A versenyre minden megye legjobb három fogata nevezhetett – tájékoztatott Siklósi Csaba, a Tiszakécskei Lovasegyesület vezetőségi tagja.

– Összesen 56 versenyző érkezett a bajnoki döntőre. Egész évben folynak a „C” kategóriás versenyek, ahol pontot szereznek a versenyzők, melyek alapján minden megyéből a három legeredményesebb fogat mérettethette meg magát e versenyen. Emellett a rendező, Bács-Kiskun megye adhatott hat fogatot – fejtette ki, majd hozzátette: óriási dolog a város és a lovasegyesület életében, hogy a Magyar Lovassport Szövetség pályázatán Tiszakécske nyerte el az országos bajnokság megrendezésének lehetőségét.

– A '90-es években volt utoljára Tiszakécskén hasonló rendezvény. Minden évben megrendezzük a fogathajtó versenyt, de az szabadidős kategória. Általában 6-8 „C” kategóriás versenyző mindig részt vesz a megmérettetésen, ők pontokért küzdenek, de ilyen szintű versenyünk még nem volt. Hatalmas öröm ez számunkra, e döntéssel 29 év munkáját ismerte el a lovasszövetség – mondta, majd hozzátette: az említett szabadidő kategóriás versenyeken alkalma nyílt a lovasegyesületnek bemutatni Tiszakécske kitűnő pályaadottságait, valamint a szervezők alkalmasságát, mely vélhetően nagy szerepet játszott a Lovassport Szövetség döntésében.

A versenynap egyéni- és csapatbajnok avatással zárult. A díjakat Mondok József, a Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakágának elnöke és Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott, Tiszakécske korábbi polgármestere adta át a győzteseknek.

Egyéni bajnokok:

1. Viszus Szabolcs – Fülöpházi Lovas Egyesület (Bács-Kiskun megye), 2. Fritz József – Paksi Fogat Sport Egyesület (Tolna megye), 3. Szalár Róbert – Zalalövő és Környéke LSE (Zala megye).

Csapatbajnokok:

1. Zala megye – Lebics István, Pózvék István, Szalár Róbert, 2. Bács-Kiskun megye – Nánai Zoltán, Figura Szabolcs Péter, Viszus Szabolcs, 3. Tolna megye – Oszkó János, Hatala Roland, Fritz József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában