lovassport

2019.06.07. 19:15

Megkezdődött Mélykúton az 56. Magyar Derby

Szerda délután az állatorvosi szemlével elkezdődött a III. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 56. Magyar Derby Mélykúton. A vizsgálaton két lovat kizártak, így eldőlt, hogy a harmadik mélykúti nemzetközi viadalon nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova méri össze a tudását.

Borbély Károly

A négyesfogatok mezőnyében Móró Lajosnak sikerült legjobban az első napi díjhajtás

Forrás: Media Equus

Fotó: Gáspár Szilvia

A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeznek a Bács-Kiskun megyei tradicionális versenyhelyszínen.

A szemle után három kategóriában is bemutatták a fogatok díjhajtó programjukat: gyermek póni egyesfogathajtásban, junior póni egyesfogathajtásban és a fiatal hajtó nagyló egyes kategóriában. Előbbiek mezőnyében Juhász Bertold, a juniorok között Majoros Anna, míg az utóbbiak versenyében Görög Gábor nyert.

A mélykúti viadalon a négyesfogatok mezőnyében Móró Lajosnak sikerült legjobban a csütörtöki díjhajtás. Móró a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet előzte meg, aki ezúttal két fogattal indult, mivel fia, ifj. Dobrovitz József idén a kettesek között versenyez, hogy bekerüljön a világbajnokságon induló magyar csapatba. Móró előnye több mint 12, illetve 13 hibapont volt a két Dobrovitz-fogat előtt a csütörtöki nap után.

Az egyesek között Meskóné Orosz Mária szintén jelentős előnyre tett szert a nyitószámban, több mint tíz hibaponttal előzte meg a szlovák Marek Rurát.

A négyesfogatok mezőnyében Móró Lajosnak sikerült legjobban az első napi díjhajtás
Fotó: Gáspár Szilvia / Media Equus

Pénteken a kettesfogatok díjhajtásával folytatódott a verseny, amely a magyarok számára egyben világbajnoki válogató.

Szombaton a nézők számára leglátványosabb és legizgalmasabb versenyszám, a maratonhajtás következik, míg vasárnap az akadályhajtással zárul a megméretés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában