súlyemelés

2019.04.11. 12:23

Jung Beáta a tizennegyedik

A Kecskeméti TE sportolója, Jung Beáta szakításban a hetedik lett, lökésben a 16., összetettben pedig a 14. helyen végzett a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának keddi versenynapján, a női 64 kilogrammban.

Borbély Károly

Jung Beáta összetettben 196 kilóval zárta az Eb-t

Forrás: AFP

A 25 éves magyar az első fogásnemben 93 kilogrammig jutott, beállítva az országos rekordot, amelyet az ez év elejétől élő új súlycsoportokra, így a 64 kilogrammra állapítottak meg úgynevezett alapcsúcsként. Jung lökésben 103 kilós kezdősúlyán ragadt, így összetettben 196 kilóval zárt.

Szerdán Kmegy Mátéért szoríthattak a kecskemétiek a kontinensviadalon. Kmegy két országos csúccsal összetettben a tizedik helyet szerezte meg a 81 kilogrammosok B csoportjában.

Jung Beáta összetettben 196 kilóval zárta az Eb-t
Fotó: AFP

A 21 éves emelő lökésben és összetettben ért el magyar rekordot. Szakításban háromból csak egy gyakorlata volt jó – 140 kilón –, ami a 10. helyhez volt elegendő a tíztagú mezőnyben. A második fogásnemben viszont pótolta mulasztását: sikeresen teljesítette a 176 kilót, így itt az ötödik, az összetettben pedig, 316 kilogrammal, tizedik lett. Az év elejétől érvényes új kategóriák közül a 81 kilogrammos súlycsoportra megállapított magyar alapcsúcsok közül a lökését 174-ről, az összetettét pedig 314-ről javította meg két kilóval.

Kmegy végső helyezésére a súlycsoportjuk legerősebbjeit felvonultató A csoport esti versenyét követően derült fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában