röplabda

2019.02.23. 11:49

Utazik a Kalocsa, otthon a Röpke SE

A hétvégén mind a két Bács-Kiskun megyei NB II.-es női röplabdacsapat a pályára lép. A Középcsoportban szereplő Kalocsa a lista­vezető Tatabánya vendége lesz, míg a Keleti csoportban versengő HÉP-Röpke SE hazai pályán fogadja a Debrecent.

PN

A paprikavárosi röplabdás lányok két 3:0-s győzelmet követően a sikereiken fellelkesedve várták a múlt héten a mezőny egyik nagyágyúját, a második helyen álló PTE-PEAC gárdáját. Az erőviszonyokkal ugyanakkor tisztában volt a Kalocsa, és ha nem is győzelemre, de egy mini bravúrra készültek – hogy legalább szettet nyerjenek a pécsi egyetemi csapat ellen –, ami össze is jött. Ez a részsiker valószínűleg nem az égieken múlt, hanem azon, hogy Szigeti Annáék nagyon jól felkészültek az ellenfélből. Az első két játékrészben, amikor 20-20 pontot sikerült csinálniuk, végig ott lihegtek a pécsiek nyomában, tudták, hogy kik a vendégeknél a gyengébb nyitásfogadók, és ezt ki is tudták használni, illetve valamelyest képesek voltak alkalmazkodni a mecseki levegőn 180 centiméternél magasabbra cseperedett lányok játékához. Aztán ami az első két szettben még csak lógott a levegőben, az a harmadikban össze is jött. Megfogták az ellenfelet a kalocsai lányok, méghozzá rendesen, 25–16-ra. Akkor magára talált a KSE, jöttek az addig sem rossz nyitások, a pécsiek számára kiszámíthatatlan ütések, amelyből próbáltak a kalocsaiak erőt meríteni a folytatáshoz, de annyira koncentráltak az addigi játékra, hogy mind fizikailag, mind mentálisan elfáradtak, és a negyedik játékrészt 13–25-re veszítették el. De ők ezzel a kis bravúrral is elégedettek voltak, és hasonló helytállásra készülnek ezen a hétvégén is, amikor a listavezető Tatabányához utaznak.

– Bár komolyan rákészültünk játékosokra lebontva a PEAC elleni meccsre, az esélytelenek nyugalmával álltunk ki – tekintett vissza a Pécs elleni meccsre Szigeti Anna játékos-edző. – A cél csak annyi volt, hogy ne verjenek minket rommá. Az, hogy már az első két részben sok pontot tudtunk csinálni, meghozta a lelkesedést, így örömjátékot nyújtottunk, és a szettgyőzelem csak hab volt a tortán. A Pécs magasabb nálunk, szó szerint és átvitt értelemben is, hiszen magas játékosaik vannak, akik színvonalban is magasabbat képviselnek nálunk, így nem vagyunk csalódottak. Szombaton a tabellaelsőhöz, a Tatabányához utazunk, ahol szintén a helytállás lesz a cél, és ki tudja, lehet, hogy ott is egy nagyon jó meccs kerekedik majd ki a dologból. Ők nem olyan magasak, mint a pécsiek, ellenben iszonyatosan erősek, ráadásul három edző is segíti őket, míg én játékos-edzőként hol a pályán, hol annak széléről próbálok segíteni a csapatomnak. Ha ismét sikerül felszabadult örömjátékot produkálni, már elégedett leszek – fejezte ki elvárásait a mérkőzés előtt, amelyet szombaton 15 órakor vívnak Tatabányán.

A Keleti csoportban szereplő HÉP Röpke SE a debreceni DEAC csapatával méri össze az erejét szombat délután 19 órai kezdettel, az Árpádvárosi Általános Iskola Sportcsarnokában. A két csapat legutóbb 2018. októberben találkozott a bajnokságban, akkor hazai pályán 3:1-es szettarányban a DEAC nyerte meg a mérkőzést. A HÉP-Röpke SE jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán, míg a debreceni EAC az ötödik.

Fehérvári Anna hasznos tagja csapatának
Fotó: Mike Szilvia / Petőfi Népe

– Éppen a DEAC elleni őszi meccs volt az egyetlen, amit egy deréksérülés miatt kihagytam, így személyes emlékeim nincsenek arról a mérkőzésről – nyilatkozta Selmeczy Vanda, a HÉP-Röpke SE ponterős négyes ütője –, de a lányok természetesen részletesen beszámoltak a meccsről, így aztán tudom, hogy nagyon küzdelmes mérkőzést vívtak Debrecenben, ahogy azt is, hogy szombat este is nagy küzdelem vár ránk, száz százalékig oda kell majd tenni magunkat, ha nyerni akarunk. Márpedig nyerni akarunk. A mérkőzés előtt szerencsére nem volt semmilyen hátráltató körülmény, sérültünk, hiányzónk nincs, hiánytalanul el tudtuk végezni az edzésmunkát. Fűti is a társaságot a visszavágás vágya az őszi vereség miatt, és nagyon jó, hogy hazai pályán játszunk, mert a szurkolóink biztatása hihetetlen erőt tud adni az egész csapatnak. Az eredményt illetően jóslatokba, ígérgetésekbe nem szeretek bocsátkozni, annyit viszont garantálhatok: mindent el fogunk követni a győzelem érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában