úszás

2019.02.18. 21:40

A három arany és két bronzérem mellé egy különdíjat is elhozott Montenegróból a halasi lány

A montenegrói Herceg Noviban megrendezett Mimóza Cup elnevezésű nemzetközi úszóversenyen Juhász Adél újra a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzőjeként állt rajtkőre.

Pozsgai Ákos

Forrás: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület

A két napos programon 3 arany- és egy bronzérmet, valamint egy különdíjat szerzett. 200 és 400 m gyorsúszásban, valamint 200 m pillangón nem talált legyőzőre, 100 m pillangón pedig a dobogó 3. fokára állhatott. Ráadásként 200 m pillangón versenycsúcsot úszott, a 400 m gyorsúszásban elért időeredményével pedig a legmagasabb LEN pontért járó serleget is kiérdemelte.

Fotó: Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület

Többszörös magyar bajnoki, korosztályos kontinens-bajnoki címet szerzett versenyzőnk egy többoldalú megállapodásnak köszönhetően jelenleg Hódmezővásárhelyen edz Máté Hunor felügyelete alatt. Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Merkbau Kft. támogatása mellett, felkészítésében nevelőedzője, Novotny Attila is tevékenyen részt vállal. Adél az úszóeredmények szempontjából kérdőjeles amerikai ösztöndíj helyett a konstruktív együttműködést választva továbbra is itthon készül a soron következő hazai és nemzetközi versenyekre, valamint a 2020-as tokiói olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában