tenisz

2019.01.10. 13:21

Bíró Melinda párosban és egyéniben is bajnok

Szávay Ágnes, a már visszavonult remek teniszező Bíró Melindában látja az utódját. A kecskeméti tehetség a napokban szerzett egyéniben és párosban országos bajnoki címet.

Borbély Károly

Bíró Melinda nemcsak a teniszütővel bánik jól, a tanulmányi eredménye is kiváló

A kecskeméti Bíró Melinda párosban – az oldalán a budapesti Bak-Szabó Norinával – és egyesben országos bajnoki címet szerzett az U12-es mezőnyben. A fővárosban rendezett múlt heti, ötnapos fedett pályás viadalon Melinda egyéniben a harminckettes főtáblán menetelt a végső győzelemig.

– Ötesztendős korában kezdett teniszezni a kislányom, az első edzője Székely Szabolcs volt – mondta Melinda édesapja, dr. Bíró Sándor. – Aztán Szávay Ági és a testvére, Blanka egyengette az útját, valamint a szegedi Gellért SE oktatója, Trója Tibor. Hétfőn és kedden Szegeden Tiborral, szerdán a válogatottal a fővárosban, csütörtökön és pénteken pedig Blankával készül Budakalászon. Nem kis szervezést igényel a heti program összeállítása – tette hozzá az édesapa, akitől azt is megtudtuk, hogy gyermeke nem magántanuló, a Kodály Iskolába (ÉZI) jár naponta. A tanulmányi átlaga 4,9 volt legutóbb, remekül hegedül, tavaly bronz fokozatot szerzett a szlovákiai Galántán rendezett fesztiválon. Kiválóan snowboardozik, tud szörfözni, wakeboardozni.

Szávay Ágnes, a visszavonult soltvadkerti teniszezőnő, olimpikon, egy egyéni és két páros junior Grand Slam-torna győztese azt mondta Bíró Melindáról, hogy látja benne az utódját. Annyi közös már most van a két sportoló között, hogy Szávay is az ÉZI-ben tanult, Kecskeméten kezdett el teniszezni, és már egészen fiatalon nyerte a versenyeket.

Bíró Melinda nemcsak a teniszütővel bánik jól, a tanulmányi eredménye is kiváló

Bíró Melinda az ob-n elért eredményével bekerült a magyar U12-es válogatottba, három hét múlva a csehországi Európa-bajnokságon mutathatja meg tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában