kézilabda

2018.09.14. 14:26

Halász Máté hazatért

Péntek este 19 órakor az első osztályból kiesett Orosházát látja vendégül a KTE férfikézilabda-­csapata az NB I/B Keleti csoportjában, a bajnokság nyitófordulójában. A rajt előtt Halász Mátéval, a kecskemétiek új igazolásával beszélgettünk, aki a múlt héten, az első hiva­talos mérkőzésen kilenc góllal járult hozzá a KTE győzelméhez.

Vincze Miklós

Halász Máté kilenc gólt lőtt a kupameccsen

Fotó: P. N.

– Kecskeméti vagy, de soha nem szerepeltél itthon. Hogy kerültél most végre haza, a szülővárosodba?

– Hosszú pályát futottam be kézilabdásként. Jól ismerem Apró Ferencet, a kecskeméti szakosztályvezetőt – ahogy egyébként a jelenlegi vezetőedzőt, Ocsovai Zsoltot is –, és évek óta rendre szóba került már, hogy hazatérnék, de valamin mindig megakadt a dolog. Az idén azonban úgy éreztem, hogy elég volt az utazgatásból. A család, a barátok, mindenki ide, Kecskeméthez köt, úgyhogy úgy döntöttem, hazatérek, és most már itt is szeretném befejezni a játékos-pályafu­tásomat.

– Milyennek találod a társaságot? Legendásan jó hírek terjednek arról, hogy a KTE férfi kéziseinél milyen jó a hangulat.

– Igazat szól a fáma. Az itteni hangulat nagyon hasonlít egykori sikereim színhelyére, Tatabányára. Ott is ilyen családias, baráti hangulatú csapat állt össze, nagyon tudtunk küzdeni egymásért. Ugyanezt érzem itt is, kiváló közegben dolgozunk, a játékosok egymásért is küzdenek a pályán, és én az ilyet nagyon szeretem.

– Az első éles meccsen kilenc gólt vállaltál. Milyennek láttad belülről a Békés-Drén elleni találkozó?

– Remek érzés volt újra itthon játszani, hazai színekben. Hála istennek jól sikerült a felkészülés, rengeteget dolgoztunk. Most valóban kilenc gólt dobtam, de számomra az sokkal fontosabb, hogy csapatként tudtunk funkcionálni, és hogy azokat, amiket gyakoroltunk, próbáltuk száz százalékig megvalósítani. A mérkőzés első szakaszában az első nyolc gólunkat úgy szereztük, hogy mindegyiket más dobta, és az is nagyon fontos, hogy mindenki képes legyen beszállni a gólszerzésbe, ha az kell. A kupameccsen lényeges volt, hogy mind védekezésben, mind támadásban összeálljunk az első tétmeccsre, és ez többé-kevésbé sikerült is. Ez egy csapatjáték, és én azt szeretem, ha minél több játékos tud szóhoz jutni, mert abból alakulhat ki egy igazán jó csapat eredményes játékkal. Persze, nem mindenkinek jut egyforma szerep, az a lényeg, hogy aki bejön, akár öt percre vagy akár csak két percre, az a neki kijutó időben tegye bele a közösbe azt, amit várnak tőle, amit tud.

Halász Máté kilenc gólt lőtt a kupameccsen
Fotó: P. N.

– A ma esti ellenfél, az Orosháza tavaly esett ki az első osztályból. A mezei szurkoló emiatt aztán automatikusan úgy tekint rájuk, hogy nyilván ők az egyik legerősebb csapat a Keleti csoportban.

– Joggal. Való igaz, hogy esélyesekként indulnak a bajnokságban, hangoztatták is, hogy feltett szándékuk, hogy azonnal visszakerüljenek az első osztályba, tehát az egyik bajnokaspiránssal fogunk összecsapni. Nem lesz egyszerű meccs, kemény mérkőzésre számítok, de optimista vagyok. A múlt héten nyújtott játékunk fényében meggyőződésem, hogy reális esélyünk lehet a győzelemre. Arról azért nem szabad megfeledkeznünk, hogy a miénk egy még formálódó csapat, és ez a nyitómérkőzés is csak egy meccs a sok közül, nem ezen a találkozón fog eldőlni minden. Az a feladatunk, hogy a most bennünk lévő izgalmat, bennünk munkáló feszültséget átvigyük a pályára úgy, hogy közben ne váljunk görcsössé. Én így próbálok hozzáállni ehhez a meccshez, és közben nagyon remélem, hogy a szurkolók minél többen kilátogatnak.

– Egyetértesz azzal az állítással, hogy a kupameccsen meglehetősen biztató volt a nézőszám, sőt, a szurkolók hangulata is?

– Igen. A múlt hétvégén remek hangulatú mérkőzést játszhattunk hazai pályán, és meggyőződésem, hogy a hangulatát tekintve ez a ma esti csak még jobb lesz. Azt garantálom, hogyha mi kapunk egy kis támogatást a tribünről, és ha lesz egy kis sikerélménye ennek a társaságnak, akkor lesz még itt nem egy férfikézilabda-meccsen jó sok néző, jó sok szurkoló.

Halász Máté névjegye

Életkor: 34

Születési hely: Kecskemét

Magasság: 194 cm

Testsúly: 82 kg

Posztja: balátlövő, iránytó,

balszélső

Korábbi klubjai: Pick Szeged (2002–2005), Tatabánya (2005–2011), Gyöngyös (2011–2012), Massy-Essonne (2012–2014), Eger (2014–2015), Köflach (2015–2016), Budakalász (2016), Vecsés (2016–2018)

Válogatottság: 21

Legnagyobb sikerek: magyar bajnoki ezüst – 2003, 2004, 2005, magyar bajnoki bronz – 2011

Magyar Kupa-ezüstérem: 2003, 2004, 2005

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában