kézilabda

2018.07.17. 18:32

Bemutatták a Kecskeméti NKSE 2018/2019-es csapatát

Öten maradtak a Kecskeméti NKSE csapatában az előző szezonból és tizenketten érkeztek az együtteshez. Varga József vezetőedzőnek új csapatot kell építenie, ezért a klubvezetőség nem várja el az aranyérmet a gárdától.

Borbély Károly

Fotó: Bús Csaba

A klub képviseletében egy csokor virággal köszöntötte Orell Zsolt elnök a Kecskeméti NKSE színeiben Pénzes Laurát, a múlt héten a magyar válogatott tagjaként junior világbajnoki címet szerzett játékost. Így kezdődött a női NB I/B Keleti csoportjában szereplő Kecskeméti NKSE keddi sajtótájékoztatója. Az irányító és átlövő poszton bevethető kézilabdázó Debrecenből érkezett a hírös városi csapathoz. De nem csak ő az új arc a KNKSE-ben, tizenketten érkeztek; három kapus: Dobó Mónika (PC Trade Szeged KKSE), Pálinkás Viktória (Szombathelyi KKA), Németh Zsófia ( NEKA). Egy balszélső: Karacs Jázmin (Kisvárdai KC). Három átlövő: Herceg Réka (Hódmezővásárhelyi LKC), Kocsis Ágnes (Vasas SC), Sülye Ágota ( Győri Audi ETO KC). Három irányító/átlövő: Pénzes Laura (DVSC -TVP), Kemény Dóra (Budaörs Handball), Dajka Bettina (PC Trade Szeged KKSE). Egy beálló: Egervári Petra (PC Trade Szeged KKSE). Egy jobbszélső: Hárs Adél (Vasas SC).

Öten maradtak a Kecskeméti NKSE csapatában az előző szezonból és tizenkettő új játékos érkezett az együtteshez
Fotó: Bús Csaba

Csupán öten maradtak az előző szezonban még az élvonalban szereplő együttesből: Gulyás Vanda (beálló), Kaiser Melitta (beálló), Németh Kitti (irányító), Orell Bettina (balszélső) és Tóth Lilla (jobbszélső).

Orell Zsolt elmondta, hogy az őszi szezonban az 1-3. hely megszerzését kéri a csapattól, majd ezt követően fogalmazzák meg – látva a bajnokságot – a végleges célt. A klubelnök kitért arra is, hogy nem szeretnék, ha a gárda hatalmas teher alatt játszana, tehát nem várják a visszajutást az élvonalba. Varga József vezetőedzőnek ugyanis új csapatot kell építenie, és felelőtlenség lenne, ha máris aranyérmet kérnének a 2018/2019-es bajnokság végére.

Sajtótájékoztatón mutatták be a KNKSE 2018/2019-es csapatát
Fotó: Bús Csaba

A vezetőedző arról beszélt, hogy a szerdán kezdődő felkészülés első időszakában az erősítésen lesz a hangsúly. Kilenc felkészülési mérkőzést terveznek a bajnoki rajtig, melynek az elején (ahogy fogalmazott) „rögtön belecsapnak a lecsóba”. Az első három ellenfél ugyanis az Orosháza, a Vasas és a Szeged lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában