labdarúgás

2018.05.23. 15:59

Félbeszakadt a derbi Majsán

Nyolc sárga és három piros lap is színesítette a Kiskunmajsai FC–Pálmonostora SE megye kettes mérkőzést, amelyről előre lehetett sejteni, hogy ott nem csak a focié lesz a főszerep.

Tapodi Kálmán

A vendégcsapatot több korábbi majsai – és jelenleg is a városban élő – játékos erősíti, de mindkét gárdában szerepeltek olyanok, akik korábban csapattársak voltak más egyesületekben. Szóval, igazi presztízscsatát ígért a találkozó.

A 28. percben paprikázódtak fel először a kedélyek, amikor a vendégek lesgyanús helyzetből megszerezték a vezetést. A gól után a majsaiak kapusa, Mikovic hosszasan fejtegette véleményét az esetről a partjelzőnél, amiért sárga lappal figyelmeztették.

A találkozón az 52. perc hozott fordulatot, amikor egy ígéretes hazai támadást csak szabálytalanul tudtak megállítani a vendégek. A játékvezető sárga lapot mutatott fel Sánta Dávid­nak, akinek volt már egy ilyen és így következett a piros. A lelátóról úgy tűnt, hogy téves volt az ítélet, mert az a Tóth István volt inkább a vétkes, akinek a válla megsérült az ütközésnél és le is kellett cserélni.

Az emberelőnyt hamar gólra váltották a hazaiak. A csereként beálló Gilicze lövése talált utat az elmélázó védők között. Néhány perc múlva már a majsaiaknál volt az előny (2–1), a 80. percben szerzett Nyerges Zoltán-gól pedig lezárta a meccset (3–1). Hozzá kell tenni: ennél a távoli lövésnél csak nézte a labda útját a vendégek kapusa.

A pokol a 87. percben szabadult el, amikor egy bedobásnál Szikora Tamás, a pálmonostoriak játékmestere sérelmezte a játékvezetői döntést, amit trágár szavakkal hangoztatott is, ezért azonnal piros lapot kapott. Szikora rendben elindult az öltöző felé, amikor a vendégek szektorából egy jókora fadarabot dobott egy néző a játéktérre – alighanem a bírót célozta –, de nem sok kellett volna ahhoz, hogy saját játékosukat találja el. Közben a vendégjátékosok is körbefogták a játékvezetőt a kiállítás miatt. A leghevesebben Mindák kapus, a csapatkapitány reklamált, majd a kalamajkában Pócsik Zsolt mellel erőteljesen meglökte a játékvezetőt, aki ezért újabb piros lapot mutatott fel. A kiállított játékost az ítélet után úgy kellett lefogni, hogy ne rontson a játékvezetőnek, mert szerinte véletlenül történt az eset.

Közben a nézőtéren is csetepaté támadt, a vendégek korábban kiállított és átöltözött játékosa, Sánta Dávid keveredett szópárbajba a hazai drukkerekkel, majd tettlegességre is sor került, de némi torokszorongatás után szétválasztották a feleket.

A pálmonostori csapat a harmadik piros után levonult a pályáról és öt perc elteltével sem tértek vissza, így Nagy játékvezető lefújta a találkozót.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvében az is szerepel, hogy az öltözőépületben is nehezen csitultak az indulatok. „A bevonulás közben a rendezők segítségére volt szükség, mivel a vendégcsapat technikai vezetői, Papp László és Halász Csaba Imre nekem akartak jönni, de ebben a rendezők megakadályozták őket.” – fogalmazott Nagy Attila László játékvezető.

A 3–1-nél félbeszakadt mérkőzés a fegyelmi bizottság előtt folytatódik.

Nyolcvanhét perc jegyzőkönyve

Megyei II. osztály, Északi csoport

Kiskunmajsai FC–Pálmonostora SE 3–1 (0–1), félbeszakadt

Kiskunmajsa, 150 néző. Vezette: Nagy (Szomjú, Borbényi).

Kiskunmajsa: Mikovic – Gera, Murányi, Máté (Zádori, 84.), Domán, Kardos, Szőke Cs. (Gilicze, 62.), Boros, Sipos, Nyerges M. (Molnár, 57.) , Nyerges Z. Edző: Tápai Tibor.

Pálmonostora: Mindák – Sánta, Tóth (Bánfi, 58.), Pócsik, Kocsis, Bosánszki, Csorba (Szikora J., 82.), Nagy, Szikora T., Varga, Szalai. Edző: Halász Csaba.

Gólok: Gilicze (62.), Máté (69.), Nyerges Z. (80.), ill. Nagy (28.).

Kiállítva: Sánta (52.), Szikora T. (87.), Pócsik (87.).

A találkozó a 87. percben félbeszakadt, a Pálmonostora levonult a pályáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában