Labdarúgás

2018.04.07. 10:55

Hartán vívnak derbit vasárnap

Kiélezett meccs várható a múlt heti két győztes csapat meccsén, Soltvad­kerten, illetve Bács­almáson is. Megpróbál­ja megfékezni a Kiskőrös a Kecskemétet, a Kecel pedig a Kiskunfélegyházát. Feljebb törhet a tabellán a Harta, az Akasztó ezt meg­akadályozná. Abszolút favorit a Jánoshalma, a Kunszállás ezt tettekkel cáfolná.

PN

A kecskeméti Rozsi (balra) és a jánoshalmi Farkas harca a labdáért

Forrás: Petőfi Népe

SZOMBAT, 16.30

Soltvadkerti TE–FADDIKORR-Kiskunhalasi FC

V.: Katona Balázs (Kiss Anikó Tünde, Márkus András).

Ugrai Imre, a Soltvadkert edzője: – Újabb presztízsmérkőzés következik egy jó játékosokkal teletűzdelt ellenféllel szemben. Múlt héten, húsvétkor, mint a kockásfülű nyúl, megráztuk magunkat és elkezdtünk felemelkedni. Remélem, csapatszinten ugyanaz az alázat, küzdőszellem, koncentráció jellemez majd minket, ehhez jó játék is párosul, és akkor megint szép hétvégénk lehet.

Kiskunfélegyházi HTK–Kecel FC

V.: Hagymási Attila (Katona György, Tóth István).

Koncz Zsolt, a Kiskunfélegyháza játékos-edzője: – A ta­vaszi szezonban volt elmaradt meccsünk, kétszer idegenben játszottunk, az egyetlen hazai mérkőzésünket pedig Csongrádon voltunk kénytelenek megrendezni, ma délután viszont végre az igazi hazai pályánkon fogadjuk a Kecelt.

Háromból három meccset nyertünk, remélem, hogy ezt a lendületet képesek leszünk tartani. Két sérültem sajnos van, az egyik Ábel Zsolt, ő talán még helyrejöhet, Csurka Ádám viszont egy talpcsontrepedés miatt lehet, hogy az egész tavaszi szezonra kiesett. Mi minden mérkőzésen a maximumot szeretnénk magunkból kihozni, a Kecel ellen is ugyanúgy készülünk, ahogy mindegyik másik ellenfelünk ellen, szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Kis Péter, a Kecel edzője: – Ránézésre a helyezésünk nem rossz, a tavaszi eredményeink sem, mégsem tudok örülni a tavaszi veretlenségünknek, mert a Harta és a Bácsalmás elleni meccsünket nyernünk kellett volna. Hiába is tagadnám, rossz passzban vagyunk. A kapufáról kifelé jönnek a labdák, minden olyan helyzetből, ami erre is, arra is eldőlhet, vesztesen jövünk ki, ebből a szempontból tehát eddig nem túl fényes a tavasz. Hiány­zónk is lesz Félegyházán, Nagy Előd még mindig sérüléssel bajlódik, Horváth Ákos kiállítás, Szabó Tamás pedig ötödik sárga miatt esett ki, rájuk tehát biztosan nem számíthatok. A nem túl biztató előjelek ellenére legalább egy pontot szeretnénk elhozni.

Jelen pillanatban a 3. helyen állunk, és éppen a Félegyháza van mögöttünk négy ponttal. Mivel a jövő hétvégén szabadnaposak vagyunk, legalább egy pontra szükségünk van, hogy két hét múlva a harmadik helyről folytathassuk. Jó csapathoz megyünk, látom az eredményeiket, hallom, hogy remekül játszanak, jó formában vannak, egységes, összeszokott társaság. De megpróbálunk mindent megtenni, hogy jól jöjjünk ki a mérkő­zésből.

Kiskőrös LC–Kecskeméti LC

V.: Kócsó Tibor (Bartucz Tamás, Böszörményi Sándor).

Biácsi Gábor, a Kiskőrös edzője: – Nehéz feladat előtt állunk, sok a hiányzó. Ennek ellenére mindent meg fogunk tenni. Egyértelmű, hogy a mérkőzés esélyese a Kecs­kemét, amely mindent találkozóját megnyerte. Célunk, hogy kedvező eredményt tudjunk elérni vele szemben. Remélem, olyan eredményt fogunk elérni, ami a sportemberi tartásunkat nem fogja veszélyeztetni.

VASÁRNAP, 16.30

Harta SE–Akasztó FC

V.: Baráth Gábor (Fülöp József, Friebert Ágoston).

Sümegi József, a Harta edzője: – Azt mondják, hogy mi vagyunk a Kalocsa mumusa, de a titulus megőrzéséért legutóbb is tenni kellett, és ez fegyelmezett játékkal sikerült. A kalocsai győzelemnek azonban csak akkor lesz jelentősége, ha vasárnap sikerül legyőzni az Akasztót. Igazi hatpontos rangadó lesz ez, és ha megszerezzük a három pontot, akkor minimum egy helyezést előre léphetünk a tabellán, s ha az eredmények úgy alakulnak, akkor akár kettőt is. Már nincs eltiltottunk, így nagyobb önbizalommal várhatjuk az alsóházi rangadót, s szeretnénk folytatni a felzárkózást.

Bácsalmási PVSE–Kalocsai FC

V.: Bosnyák Sándor (Ártim Dóra, Geleta Mihály).

Vanó Sándor, a Bácsalmás edzője: – Bár a keceli meccsről vesztesként is távozhattunk volna, de kétszer is a kezünkben volt a sorsunk és mindkétszer százszázalékos helyzetet hagytunk ki. Ezt nézve fájó a döntetlen. A kiállításokról nem is beszélve, mindkét játékosom nagyon felelőtlenül viselkedett. Most, a két alapember hiányában még nehezebb dolgunk lesz a Kalocsa ellen. Bár ott is vannak eltiltások, a Vuits fivérek ugye nem lépnek ellenünk pályára, nekik átlagon felüli a sebességük, rájuk nagyon figyelnünk kellett volna. A kalocsai csapatnál úgy egyébként sincs baj soha az erőnléttel, masszív, jó játékosok alkotják. Kohány Balázst, az új edzőt pedig külön tisztelem. Mint játékos, többször bizonyított már a megyei válogatottban is, és ahogy látom, az edzői feladatait is komolyan veszi, vagyis minden bizonnyal jól felkészíti majd a csapatát. De nekünk kötelességünk itthon tartani a pontokat. Bár kevesen vagyunk, és az ifjúsági csapatból sem kopognak sokan a felnőttek ajtaján, olyan csapatot rakunk össze a hétvégére, amelynek igenis meg kell nyerni ezt a meccset.

Jánoshalmi FC–Kunszállás SE

V.: Holczimmer Tamás (Berger Tibor, Apró Ferenc).

Florin Nenad, a Jánoshalma edzője: – A Kunszállás elleni mérkőzésre is úgy készülünk, hogy nyerjünk. Remélem, hogy a csapatom komolyan veszi az ellenfelet, amely ha nem kezdett is a legjobban, képes nagyon keményen küzdeni, eredményre játszani. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy csak saját magunkat tudjuk megverni. Kérdés, hogy a Kecskemét elleni mérkőzésen sérülést szenvedett Szabó Szilárd tudja-e vállalni a játékot, ezét nem kis fejtörést okoz a csapat összeállítása. Annyi bizonyos, hogy csak egy eredmény elfogadható számunkra, még pedig a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában