Mulatság

2023.07.31. 20:20

Vastapssal jutalmazták a fantáziajáték szereplőit Csólyospáloson – galériával, videóval

A Petőfi-emlékév tiszteletére született meg a Szilveszter éjjelén című fantáziajáték, aminek bemutatóját vasárnap este tartottak a csólyospálosi közösségi ház szabadtéri színpadán.

Tapodi Kálmán

Szilveszter éjjelén nevet kapta az a fantáziajáték, amelyet vasárnap láthatott a közönség Csólyospáloson

Fotó: Tapodi Kálmán

A késői kezdés ellenére rengetegen voltak szemtanúi az előadásnak, amivel hatalmas sikert arattak a fellépők. A fantáziajáték egyben a három napos 19. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál zárórendezvénye volt. 

A bemutató előtt Á. Fúrús János polgármester mondott köszönetet a lelkes helybélieknek, akik vállalták a szereplést a darabban és mindazoknak, akik munkájukkal, felajánlásaikkal támogatták a falu legnagyobb rendezvényét. 

A fantáziajátékban főszerepet vállalt a Kalapos Táncegyüttes és a „Legendás nyolcadik bé” amatőr színtársulata. Közreműködött a helyi általános iskola gyermek- és pedagógus énekkara, a Csólyospálosi Tamburás Együttes, és egy színpadi esketés erejéig Gál József, a község plébánosa. 

A Petőfi Sándor életútját zenés-táncos és prózai elemekkel bemutató darab főszereplői: Telek Máté (Petőfi Sándor), Temesvári Szonja (Szendrey Júlia) ifj. Deák Imre (Petrovics István - Petőfi édesapja), Túri Zoltánné (Hrúz Mária - Petőfi édesanyja) Csíkos Szonja és Répás Aliz (asszonyok) voltak. A fantáziajátékot írta Á. Furus Jánosné (aki egyben a darab rendezője is volt) és Nagy Béla. Koreográfus: Dudás Bence.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!