Program

2023.07.29. 09:46

Ünnepi szentmisével és erdélyi kórus fellépésével kezdődött a csólyospálosi fesztivál – galériával

A szeretet és az összetartozás jegyében zajlott a péntek esti ünnepi szentmise a csólyospálosi Jézus Szíve templomban, ahol Á. Fúrús János polgármester és Gál József atya is köszöntötték az egybegyűlteket, közöttük a sepsiszentgyörgyi vendégeket. Az erdélyiek közel hatszáz kilométert tettek meg a magyar-magyar barátság erősítéséért, amit Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda fellépése tett még emlékezetesebbé. A szentmise egyben a 19. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál nyitórendezvénye volt.

Tapodi Kálmán

Sokan vettek részt az ünnepi szentmisén

Fotó: Tapodi Kálmán

A mise – melyen közreműködött a Csólyospálosi Tamburás Együttes – kezdete előtt Á. Fúrús János polgármester szólt a régóta szövődő kapcsolatokról, aminek köszönhetően Csólyospálos több köztéri alkotással gyarapodott, melyeket Balázs Antal sepsiszentgyörgyi fafaragó készített. A polgármester bejelentette, hogy november 25-én, az „évszázad mérkőzése”, a 6-3-as magyar győzelemmel záruló Anglia-Magyarország labdarúgó találkozó hetvenedik évfordulója alkalmából, emlékművet állítanak az „Aranycsapat” tiszteletére. A pályára lépők emléket 14 kopjafa őrzi majd a csólyospálosi focipályán. Az emlékművet – amit a 87 éves Balázs Antal faragott – Sepsiszentgyörgy városa ajándékozta Csólyospálosnak.

A misét követően lépett fel a Karácsony Gabriella karnagy vezette unitárius dalárda, melynek tagjai feledhetetlen pillanatokat szereztek összeállításukkal. A kórus szombaton délben a csólyospálosi közösségek házában ad műsort. Aki szeretné meghallgatni az erdélyi dalárdát, az vasárnap délelőtt Zsanán is megteheti. A koncert a 9:45-ös szentmisét követően kezdődött a Világ Királynője templomban.

A birkapörköltfesztivál szombaton futó- és főzőversennyel, koncertekkel folytatódik a közösségi ház területén. A nap kiemelkedő eseménye lesz a 17 órakor kezdődő ünnepség, melynek keretében átadják a „Csólyospálos Községért” kitüntető címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában