Kultúra

2022.03.13. 08:28

Benépesül a Szecsődi Udvarház

Öt esztendő alatt több harminc rendezvénynek adott otthont a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja. A tagok télen pihentek.

Gulyás Sándor

A Szecsődi Udvarház izgalmas programokkal várja az érdeklődőket az idei nyáron is Fotó: Gulyás Sándor/archív felvétel

– A kezdetekben leginkább a nyári időszakban tartottuk programjainkat. Rendszeresen mutatkoztak be alkotó tagjaink, illetve amatőr és profi előadók. A klub népszerűsége egyre nőtt, a kulturális közösség mára a szakmai berkekben is elismerést vívott ki magának. Ennek okán átléptük a kerekegyházi udvarház kapuját, vállaltunk fellépéseket. Az alkotóközösség legkiválóbbjai sok helyen mutatkoztak be verses-zenés műsor-összeállításukkal. Idén a dabasi kultúrcsoporttal közösen Kiskunhalasra, Szentesre, Ságújfalura, Kazincbarcikára, Jobbágyira, Hajdúnánásra látogatunk el – fogalmazott az alapító, Szecsődi György. 

A Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja idén nyáron is tartalmas programokkal várja a művészetek iránt érdeklődőket. 

– Megtartjuk a hagyományos programjainkat, a táncházat, megemlékezünk az évfordulós magyar írókról, költőkről, többek között Mikszáth Kálmánról, Hamvas Bélá­ról, Tamási Áronról, Gárdonyi Gézáról. Az udvarház „zenészei” bemutatják újabb dalaikat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Kecskeméti Örömfestők, a Ziegler Rajz– és Festőszakkör tagjainak – dr. Mácsai Anikó, Nagy Zsuzsanna és Gulyás Benjamin – alkotásaival. Zenei újdonsággal is készülünk Népszerű Opera „Slágerek” címmel, fellép Pánti Anna Erkel-, Bartók–Pásztory-díjas operaénekes, az opera nagykövete, valamint Szénási Anna és Szénási Pál Bertalan. Megemlékezünk eltávozott társainkról is – mondta Szecsődi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!