szavalóverseny

2020.03.16. 09:44

Versmondók vetélkedtek Solton

Több évtizedes hagyomány a városban a Duna melléki Petőfi-szavalóverseny az általános iskolások részére.

Lencsés P. Anna

Fotó: Lencsés P. Anna

A Vécsey Károly Művelődési Házban megrendezett eseményre ezúttal harminc diák nevezett. A résztvevők egy magyar szerző versével készültek a megmérettetésre. A zsűrizésben részt vett Bosnyák Viktória ifjúsági regényíró, meseíró, fordító és Dudás Győző képregényíró, illusztrátor is. A színvonalas versenyen négy korcsoportban értékelték a versmondókat.

Az 1-2. osztályos korcsoportban első lett Gál Gréta, második Fazekas Luca és Csepregi Lili, harmadik Butyera Maja, különdíjas Fábián Fanni. A 3-4. osztályosok között első helyen végzett Hegedűs Fanni és Végh Krisztián, második Simon Nikolett, harmadik Fábián Róbert lett, különdíjat pedig Molnár Hanna kapott. Az 5-6. osztályosok között első lett Sűrű János, második Pásztor Lili, harmadik Jankovics Lili, különdíjat Kis Abigél vehetett át. A 7-8. osztályosok kategóriájában Görgényi Balázs és Somogyi Martin megosztott első díjat kapott, a második Mihók Zsófia lett.

Az alsó tagozatosok nyertesei a zsűri tagjaival
Fotó: Lencsés P. Anna / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!