kecskemét

2018.12.07. 07:00

A Bad News őrületesen nagy bulit ígér a hetényi fiataloknak

Szombaton 19.30-kor a Bad News zenekar lép fel a Hetényi Közösségi Házban, a Debüt-koncertsorozat idei zárásaként. A fiatalok alapjában rockzenét játszanak, de felismerhető a dalaikban a pop, a punk és némi grunge életérzés is.

Sebestyén Hajnalka

– Az együttesnek még nincs nagy múltja. Mikor és hogyan alakult meg a zenekar? – kérdeztük Szatmári Koppány énekes-­gitárost, az együttes egyik alapítóját.

– A zenekar 2017-ben alakult, az akkori felállásból már csak Papp Dávid és én vagyunk. Egy Facebookon futótűzként terjedő videó alapján találtam meg Csík Marcellt, egykori énekesünket és Papp Dávid gitárosunkat, mely láttán egyből fel is kerestem a srácokat. Szerencsére az első kávézás után látszott, hogy megvan a kémia, rá egy hétre el is kezdtünk próbálni. Pár hónap után különböző magánjellegű problémák miatt elváltak útjaink egykori dobosunkkal. Ekkor úgy tűnt, hogy véget vetünk a közös zenélésnek, de Héra Dani által rátaláltam Kornyik Ákosra, egy rettentően tehetséges ceglédi dobosra.

– Ma is ebben a felállásban zenéltek?

– Miután Ákos csatlakozott, hatalmas örömmel éltük meg a következő hónapokat. A zenekar pályája felfelé ívelt, de sajnálatos módon Marci úgy döntött, hogy Dániában folytatja tanulmányait. Így került képbe Ivanics Attila, akivel én már régebben zenéltem együtt a Robbers nevű formációban. Attila énekel és basszusgitáron játszik. Szerencsére, azóta zökkenőmentesen történik minden, reméljük, ez így is marad. Nemcsak együtt zenélünk, de valóban jó barátságban is vagyunk egymással.

– Mit jelent számotokra a zene?

– Fontosnak tartom elmondani, hogy mindannyiunk számára a zene, a zenélés a legfontosabb, életünkben a legmeghatározóbb dolog. Ugyanúgy imádunk koncertezni, mint ahogy próbálni például egy hétfő délután. Egy kicsit szét vagyunk szórva az országban, mindenki máshol tanul. Papp Dávid Pesten egyetemista, Ivanics Attila ebben a tanévben diplomázik Szegeden, Kornyik Ákos Cegléden fejezi be a középiskolai tanulmányait nyáron, én pedig Kecskeméten folytatom a fiatal éveimet, jelenleg még középiskolában.

– Miért pont a Bad News névre esett a választásotok?

– Személy szerint én nem emlékszem, hogy valaha bárki is kérdezte volna ezt tőlünk…pedig teljesen indokolt. Sajnos nem találtunk ki rá még jó alibit, de rajta vagyunk.

– Milyen zenét játszotok?

– Ivanics Attila csatlakozásával váltott a zenekar angol nyelvű szövegekről magyarra. Mint ahogy rengeteg másik zenekarnál, nálunk se egyszerű behatárolni azt, hogy pontosan milyen zenét is játszunk jelenleg. Egyértelműen a rockzene az alap, de persze felismerhető a dalainkban a pop, a punk és némi grunge életérzés is. A repertoárunkban két feldolgozás kapott helyet, mivel az új számok nincsenek rögzítve, de szeretnénk, hogy a közönség jól érezze magát és ezt a legjobban úgy lehet elérni, ha felcsillan a koncert alatt egy-két olyan dal is, amit már ismerhetnek.

– A közösségi oldalakon látszik, hogy fiatal zenekar lévén meglepően sok helyen felléptetek már az országban.

– 2018-ban kezdtünk el koncertezni és azóta is próbálunk minél több klubban vagy esetleg fesztiválon játszani országszerte. Igyekszünk mi is ugyanazokat a helyeket látogatni Magyarországon, amiket a többi feltörekvő zenekar.

– Milyen koncertre számíthat a közönség Hetényben?

– Az biztos, hogy mi 110 százalékot fogunk nyújtani, ahogy mindig is szoktuk. Elég őrült bulinak ígérkezik, reméljük, minél többen lesznek és egy fergeteges este kerekedik ki belőle.

– Az estnek lesz egy másik vendége is, az 58 zenekar. Miért pont ők?

– Az 58-cal ez lesz ősszel a második bulink. Személy szerint az egyik kedvenc feltörekvő pesti zenekaromról van szó. Ákos, a dobosunk ajánlotta őket, amikor az egyik kecskeméti koncertünkön kellett egy társzenekar. Azóta is nagyon jó barátság köt hozzájuk, és imádjuk amit csinálnak.

Élő zenei koncertek

A Bad News zenekarral zárul a Debüt koncertek első évada, amely fiatal és tehetséges zenekarokat mutat be a Hetényi Közösségi Házban. A menet közben szakmai innovációs díjjal jutalmazott eseménysorozat különböző zenei stílusok közt kirándulva várta az élő zenére vágyó közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!