Összefoglaló

2024.05.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Hajósi Pincefalu központjában álló Szent Orbán szobrot bőségesen meglocsolták a 42. Orbán-napi borünnepen. A hagyományoknak megfelelően pénteken szakmai nap, szombaton borlovagrendek felvonulása, helyi borok versenyének eredményhirdetése és borlovagok avatása színesítette az eseményt.

Fotó: Pozsgai Ákos

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok arcára csalt mosolyt az ÁGOTA Közösség gyermeknap alkalmából. Az ország 13 megyéjéből érkező nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatalok a gyermekparadicsommá változott Bács-Kiskun vármegyében lévő ÁGOTA Falván tölthettek egy napot.

Akadálymentesen is látogatható a Cifrapalota új kiállítása.

Gyermeknap előtt egy nappal, május 25-én szombaton családi napot rendeztek Kecskeméten, a Melinda parkban. Az interaktív gyermekprogramokon túl a felnőtteknek is kedveztek, ugyanis több neves előadó is színpadra lépett.

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Kiskun Országos Mazsorettfesztivált Kiskunfélegyházán. Jeles esemény volt ez az egyesület számára, mert ezúttal a városalapítás 250 éves évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozaton belül szervezték meg.

Fészekházat avattak Bácsalmáson.

Benépesült a fürdő előtti tér és a park szombaton délelőtt Kiskunfélegyházán. Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa futóversenyre, amit XXXI. alkalommal rendeztek már meg a városban, és ami ezúttal a Petőfi Emlékfutam nevet is kapta.

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át az idei kitüntetéseket Kiskunfélegyházán, ahol már hagyomány, hogy a város legnagyobb kulturális és hagyományőrző eseménye keretében a települést alapító elődökre emlékezve köszöntik Félegyháza most élő kiválóságait. A városháza dísztermében vasárnap megrendezett ünnepségen Csányi József polgármester köszöntötte a díjazottakat

Kétszázan sütöttek, főztek a kelebiai kacsa- és spárganapon.

A sztrávilágban nem számít ritkaságnak, hogy egyik-napról a másikra egy-egy híresség szinte a felismerhetetlenségig megváltozik. De vajon mi történt Jákob Zoli arcával?

A hangosfilmek terjedésével újabb mozik nyíltak Kecskeméten.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában