Kiskun Országos Mazsorettfesztivál

2024.05.26. 10:51

Mazsorettek vonultak végig Kiskunfélegyháza főutcáján – galériával

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Kiskun Országos Mazsorettfesztivált Kiskunfélegyházán. Jeles esemény volt ez az egyesület számára, mert ezúttal a városalapítás 250 éves évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozaton belül szervezték meg.

Szentirmay Tamás

A fesztiválra Egerből három, Füzesgyarmatról egy, Kiskőrösről négy, Soltról kettő, Zsadányból egy csoport érkezett, míg a helyieket öt csoport képviselte. A lányok különböző színű ruhákban, kifestve, botokat, zászlókat és pomponokat forgatva, mozgatva vonultak fel a városházától a Kossuth Lajos utca végéig. 

mazsorett, Kiskunfélegyháza, felvonulás,
Mazsorettek vonultak végig Kiskunfélegyháza főutcáján
Fotó: Szentirmay Tamás

Ezt követően a mazsorettek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tornatermébe mutathatták be tudásukat a nézők és a szakmai zsűri előtt. Az eseményen olyan csoportok is felléptek, akik már több alkalommal jártak Kiskunfélegyházán, de olyanok is, akik csak most szerepeltek először a fesztiválon. Kiskőrösről a Sarkifény, az Orchidea, a Gyöngyszem és a felnőtt csoport, Soltról a Gyöngyöskert és a Szivárvány, Füzesgyarmatról a Csillagfű, Egerből a Kristály, Holdfény és a Hajnalcsillag, Békés vármegyéből a Zsadányból érkezett csoport mutatkozott be. A vendéglátó Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttest a Hajnalcsillag, az Aranyeső, Magnólia, Pitypang és felnőtt csoport képviselte, vezetőjük Jankovszki Zoltánné és Retkes Vanessza. A felvonuláson és a fesztiválon közreműködött a Kunszentmártoni Fúvószenekar, valamint a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László karmester irányításával.

A lányok négy korcsoportban mutatták be produkciójukat a nézők és a szakértő zsűri előtt, aminek a végén az ítészek bronz, ezüst, arany és kiemelt arany díjazást ítélhettek oda a csoportoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában