Petőfi Emlékfutam

2024.05.26. 10:15

Hétszáznál is többen futottak Kiskunfélegyházán – galériával

Benépesült a fürdő előtti tér és a park szombaton délelőtt Kiskunfélegyházán. Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa futóversenyre, amit XXXI. alkalommal rendeztek már meg a városban, és ami ezúttal a Petőfi Emlékfutam nevet is kapta.

Szentirmay Tamás

Fussunk együtt Kiskunfélegyháza csodálatos belvárosában! Ezzel a szlogennel hívta és várta a szervező Jogging Plusz Sportegyesület a futás szerelmeseit, nem csak a városból, a környező településekről, de az egész országból, sőt a határon túlról is. A felhívásnak meg is lett az eredménye, mert soha ennyien, több mint hétszázan, álltak oda a rajtvonalhoz. Köztük Kiskunfélegyháza tizenkét testvérvárosaiból is összesen harminchatan. 

Hétszáznál is többen futottak Kiskunfélegyházán
Fotó: Szentirmay Tamás

Az Ifjú titán futamon először a legkisebbek, az óvodások indultak, akiknek kétszáz métert kellett teljesíteni. Az életkor haladtával a távok is növekedtek a gyerekeknél, egészen ezer méterig. A Talpra magyar váltóra három fős csapatok jelentkezhettek, akiknek egyénenként valamivel több, mint hatszáz méter volt a távjuk, így jött ki az 1848 méter. 

A Petőfi futamnál három táv, öt, tíz és huszonegy kilométer közül választhattak az indulók. A nagy létszámra való tekintettel először a leghosszabb távot választók rajtoltak, néhány perc múlva a tíz kilométeresek, majd újabb pár perc múlva pedig az öt kilométeresek. Nekik az idejüket chippel mérték. Az öt kilométeres pályán több helyen is zenészek szórakoztatták nem csak az érdeklődőket, de a futók is újabb lendületet kaphattak. Kiskunfélegyházán egy idő óta már gyalogosok, főleg idősebbek is elindulnak futóversenyeken. Innen jött az ötlet, hogy a Petőfi gyalogszázad néven akkor is elindulhassanak. A száz csak nem meg lett, mert közel volt a létszámuk. Érdekes, hogy több volt közöttük a hölgy, mint a férfi. Itt azért néhány fiatal is elindult, sőt egy kismama is, aki babakocsiban tolta csemetéjét.

A célban mindenki fából készült gravírozott érmet kapott, de a befutó csomag sem maradt el, amiben péksütemény, műanyagpohár, üdítő és kedvezményes fürdő belépő várta a távot teljesítőket. Frissítésként banánt, almát, narancsot, szőlőcukrot ehettek, de joghurtot és kakaót is ihattak.

Eredmények, váltó 54 év alatti nők: 1. KÖZGÉ (Kiss Anna, Majoros Mariann, Farkas Dorina),2. Boszik (Beck Tamara, Sipos Hanna, Sipos Nóra), 3. Jogging csajok (Farkas Lilla, Gál Franciska, Kis Eszter. Férfiak: 1. Tornádó (Kovács Mátyás, Rádi Gellért, Benő Áron), 2. Szélvész (Zsigó Attila, Kosztolányi Ferenc, Rádi Zénó), 3. FTSI (Kovács Áron, Pót Domján, Tóth Dániel). 54 km feletti nők: 1. Hamvas csirkemellek (Fekete-Setény Tamara), 2. Tóth Bata Marianna, Czakó Krisztina), 2. Jogging Angyalok (Eszik Katalin, Szórád-Szél Hanna), Gálfi Szilvia), 3. NéRaVa (Németh Tímea, Rajcsány Helga, Varga Györgyné). Férfiak: 1. Keménytarhonyák (Bense Marcell, Herédi-Szabó Péter, Molnár István), 2. Spongya (dr. Fricska Nagy Adrienn, Zoé Podromou, Fricska Nagy Ádám), 3. Jogging Ördögei (Tóth Csaba, Szórád Norbert, Beck Szilád). Öt km nők 1. Kovács Zita (Martfű) 2. Patzier Lilla, 3. Karai Hédi (mind kettő Kiskunfélegyháza). Férfiak: 1. Simon Péter (Szeged), 2. Kosztolányi Ferenc (Csongrád), (3. Magony László (Kiskunfélegyháza). Tíz km. nők: 1. Rehócsin Flóra (Budapest), 2. Comiotto Lara (Feltre Olaszország), 3. Novák Csenge (Kiskunfélegyháza). Férfiak: 1. Kozák István (Kengyel), 2. Fodor Bence (Kiskunfélegyháza)3. Farkas Gábor (Abádszalók). 21. km nők 1. Szekeres Mónika (Deszk), 2. Olasz Anita (Helvécia), 3. dr. Fricska Nagy Adrienn (Kiskunfélegyháza). Férfiak: 1. Szurmik Attila (Kiskunfélegyháza), 2. Horváth Péter (Szeged), 3. De Col Luciano (Feltre Olaszország).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában