Galériával

2024.05.26. 07:00

Fészekházat avattak Bácsalmáson

Szombaton délután műsorral egybekötött épület átadó ünnepséget tartottak a Szent János utca 13 szám alatt.

Juhász Jenő

Petrekanics Valéria Mária, a Bácsalmási Horvát Önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. 

Turcsik Erika, a Bunyevác-Horvát Egyesület elnöke, Németh Balázs polgármester és Petrekanics Valéria Mária, a Bácsalmási Horvát Önkormányzat elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot.
Fotó: Juhász Jenő

Majd ezt követően Joó Balázs plébános áldását adta és megszentelte a szebbé varázsolt, egykor okmányirodaként is működő létesítményt. Németh Balázs polgármester örömmel mondta, hogy a bácskai kisváros egy újabb közösségi térrel gazdagodott. Hozzátette, hogy reményei szerint a közeljövőben újabb pályázati megvalósulások átadására kerül sor.

A műsorban felléptek: a helyi általános iskola horvát nyelvű tanulói, bácsalmási templom kórus, Őszikék nyugdíjas klub és a Zora horvát tánccsoport.

A szépen berendezett létesítmény üzemeltetője a Bunyevác-Horvát Egyesület Bácsalmás és a Bácsalmási Horvát Önkormányzat lesz. A jövőben összejöveteleknek, táncpróbáknak ad helyet a bácsalmási Fészekház. Sőt még egy kiállítóhely létrehozását is tervezik a horvát hagyományokat ápolók.

A rendezvény házigazdái közel száz adag vegyes pörkölttel kedveskedtek a résztvevőknek.

A jó hangulatot még egy közös táncházzal is fokozták a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában