Összefoglaló

2024.05.24. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Gondosóra programról Dr. Juhász Roland, a program felügyeletéért és megvalósításáért felelős Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt a Rádió 1 Gong Hír FM műsorában.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Szijjártó Péter: Kalocsa és Foktő térsége a paksi beruházás nyertese
Fotó: Bús Csaba

Mintegy egymilliárd forintból épült meg a térség legnagyobb munkásszállója Foktőn, melynek csütörtök este tartották az átadóját. A Turbo Truck Kft. telephelyén létesült Turbo Szálló megvalósítását segítette az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) 390 millió forint vissza nem térítendő támogatása. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a beruházás is hozzájárul ahhoz, hogy az ország foglalkoztatottságát 85 százalékra növeljék.

Szijjártó Péter részvételével tartott lakossági fórumot a Fidesz–KDNP Kalocsai Szervezete csütörtök este a kalocsai színházban. A külgazdasági és külügyminiszter dr. Filvig Géza polgármester meghívására érkezett a városba. Szijjártó Péter a pódiumbeszélgetésen amellett, hogy nemzetközi gazdasági-geopolitikai tablót vázolt fel a hallgatóságnak, rávilágított arra, hogy folytonosságra van szükség a város életében, ezért ösztönzött arra, hogy hatalmazza fel a lakosság Filvig Gézát munkája folytatására.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiúval szemben. A fiatal édesapja autóját vezetve Ladánybene közelében lesodródott az útról, és az árokba hajtott. A baleset következtében utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és némi ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót csütörtökön Kiskunfélegyházán a Fidesz–KDNP országjárása keretében.

Átadták a MOL felújított kecskeméti telepét pénteken, ahol az ország stratégiaikerozin-készletének mintegy 85 százalékát tárolják majd. A hat, felújított tartályban 12 ezer tonna kerozin tárolható, ami többszöröse a korábban rendelkezésre álló mennyiségnek. Emellett a telep új, korszerű tankautó-töltő egységgel is bővült.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. közleményt adott ki arról, hogy mikortól fogadja strandolni vágyó vendégeit a Domb Beach új bérlője, és a jövő évi megújulásról is szót ejtettek.

Átfogó felújításon esik át a kecskeméti Csipcsirip, vagyis a Forradalom utcai bölcsőde – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a bölcsődében tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A rendőrség és a tűzoltóság tavalyi évről szóló beszámolója állt a félegyházi képviselő-testület csütörtöki ülésének középpontjában. A városatyák pozitívan nyilatkoztak a város közbiztonsági helyzetéről és a tűzoltók munkájával is elégedettek voltak, így egyhangú szavazattal fogadták el a beszámolókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában