Közúti baleset

2024.05.24. 08:47

Árokba hajtott édesapja autójával a 15 éves kecskeméti fiú

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiúval szemben. A fiatal édesapja autóját vezetve Ladánybene közelében lesodródott az útról, és az árokba hajtott. A baleset következtében utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Baon.hu

Az elkövetéskor 15 éves fiú 2023. augusztus 1-jén, reggel – mikor a szülei már nem tartózkodtak otthon – elkötötte édesapja autóját. A fiú az iskolatársával együtt elindultak Ladánybene irányába. A fiú nem tudta követni az út vonalvezetését, arról lesodródott és előbb a vízelvezető árok szélének, majd az árok szélén található fának ütközött – tájékoztat a Bács-Kiskun Vámegyei Főügyészség.

baleset, sérülés bűnügy
Árokba hajtott édesapja autójával a 15 éves kecskeméti fiú
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A baleset következtében az anyósülésen utazó iskolatárs 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a fiú megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint a járművel az útviszonyoknak, így az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a fiút közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!