Beruházás

2024.05.24. 17:25

Korszerűsítik a Forradalom utcai bölcsődét Kecskeméten – galériával

Átfogó felújításon esik át a kecskeméti Csipcsirip, vagyis a Forradalom utcai bölcsőde – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a bölcsődében tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Horváth Péter

A polgármester elmondta, hogy nagyon sokan vállalnak gyereket a városban, ami pozitív jövőképet ad Kecskemétnek, mindehhez pedig stabil intézményi hátteret biztosít az önkormányzat, kiváló szakemberekkel és infrastrukturális körülményekkel. Négy új bölcsődét épített a város az elmúlt években, és hármat teljesen felújított, a Csipcsirip Bölcsődével folytatják a folyamatot, amivel együtt a mellette lévő óvoda is megújul. Már zajlik az előkészítés, és a nevelési év végeztével, a nyár folyamán végzik a munkálatokat.

Csipcsirip Bölcsőde, beruházás
Új nyílászárót kap a Csipcsirip Bölcsőde Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Balogh Zoltán, a Fejlesztéspolitikai Iroda vezetője elmondta: februárban írták alá azokat a vállalkozási szerződéseket, melyek keretében a Forradalom utcai bölcsőde is megújulhat. Az épület egyrészt energetikai felújításon esik át, melynek keretében megújul a tető, szigetelést kap a bölcsőde, kicserélik a nyílászárókat, felújítják az elektromos hálózatot és kiépítenek egy 6,5 kilowattos napelemrendszer az áramfogyasztás csökkentésére. 

Az energetikai felújítást a műszaki elemek megújítása is kiegészíti: felújítják az épület belső felületeit, burkolatait, az udvart, a játszóteret és annak környezetét, a kerítést, illetve ahol szükséges, új burkolattal látják el a csoportszobákat. Balogh Zoltán szerint a kivitelezési munkák nagy része a nyári szünetben lezajlik, így a következő nevelés évben, szeptemberben már tudják fogadni a gyermekeket. Azonban várhatóan ősszel is tart majd a kivitelezés, de azok már az épület külsejét érintik majd. Az energetikai felújítás több mint bruttó 193 millió forintból, a külső felújítás és a kiegészítő műszaki tartalom fejlesztése 85 millió forintból valósul meg. Az energetikai fejlesztést pályázati, míg a külső felújítást saját forrásból biztosítja az önkormányzat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában