Kiskunfélegyháza

2024.05.24. 11:20

Deutsch Tamás: hazánk továbbra is a békepárti álláspontot képviseli – galériával

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere tartott közös sajtótájékoztatót csütörtökön Kiskunfélegyházán a Fidesz–KDNP országjárása keretében.

Vajda Piroska

Csányi József polgármester elmondta, minden választásnak nagy a tétje, de most különösen nagy, hiszen olyan világban élünk, ahol eddig nem látott körülmények is szerepet játszanak. Olyan háborús helyzet van Európában, amely befolyásolja a mindennapjainkat. Energiaválságot és békétlenséget hozott számunkra. A júniusi választásokon azonban lehetőséget kapnak a magyar politikusok arra, hogy a békét képviseljék az európai parlamentben. 

Deutsch Tamás, Lezsák Sándor, Csányi József, sajtótájékoztató
Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője
Fotó: Vajda Piroska

– Hiszem, hogy az európai nemzet megalapítói más sorsot: békét és konzervatív jövőt szántak Magyarországnak és Európának. Olyan jövőt, ahol gyermekeinket békében tudjuk felneveli, és hosszú távú, előremutató jövőt tudunk biztosítani számukra – hangsúlyozta Csányi József.  

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő kiemelte, 2004 óta, mióta Magyarország az európai parlament tagja, ez a mostani az ötödik európai parlamenti választás. Eddig négy európai parlamenti választáson négy győzelmet aratott a Fidesz–KDNP. Négy alkalommal a magyar polgárok nagy többsége a Fidesz–KDNP listáját támogatta, jelöltjeinek adott bizalmat. 

Deutsch Tamás szerint ennek az a magyarázata, hogy mindvégig elszántan képviselték azt az álláspontot, miszerint Brüsszelben is Magyarország az első.

– Úgy gondoljuk, hogy a magyar polgároktól kapott bizalom arra teremt lehetőséget, hogy a magyar nemzeti érdeket képviseljük a lehető legkövetkezetesebben, legharcosabban, ha kell, konfliktust, vitát, küzdelmet is vállalva. Még akkor is, ha a brüsszeli bürokrácia arra vetemedik, hogy a nyílt politikai zsarolás eszközét alkalmazza Magyarországgal szemben – fogalmazott a politikus. 

– Az ötödik európai parlamenti választáson az a célunk, hogy azt a gyakorlatot kövessük, amit már négy alkalommal kialakítottunk: meg szeretnénk nyerni a 2024. évi parlamenti választást. Azt az európai parlamenti választást, amelynek a tétje minden korábbi választásnál komolyabb – mondta. 

– Az egyik leglényegesebb tétje az idei európai parlamenti választásnak, hogy a háború felé rohan Európa, vagy pedig bekövetkezik egy gyökeres fordulat és Európában a békepárti álláspont erősödik fel a politikai döntéshozatalban – tette fel a kérdést Deutsch Tamás. 

Az európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: a magyar polgárok többsége békepárti állásponton van. Azt várná el a politikusok mindegyikétől, hogy az ukrajnai háború mielőbbi befejezését szorgalmazza. Legyen fegyverszünet, kezdődjenek béketárgyalások. Ugyanakkor ezt, a magyar polgárok többsége által képviselt álláspontot hagyja figyelmen kívül a teljes magyar ellenzék, amely csatlakozik ahhoz az őrült háborúpárti kórushoz, ami ez európai politikát jellemzi. 

– A Fidesz–KDNP azt vállalja, hogy bármekkora is az ellenszél, a magyar polgárok többsége által képviselt békepárti álláspontot fogja megjeleníteni az európai politikában. 

Nem fogunk engedni a nyomásgyakorlásnak – jelentette ki Deutsch Tamás. 

Lezsák Sándor Gyóni Géza versét ajánlotta a háborúpárti, ellenzéki politikusoknak és tüntetőknek. Elmondta, Gyóni Géza költő, újságíró ujjongott az első világháború kitörésekor. Kint a fronton döbbent rá, mikor halálgépek muzsikáltak fölötte, hogy milyen iszonyú pokolba került. Akkor fogalmazta meg versében, hogy „csak egy éjszakára küldjétek őket, a pártoskodókat, a vitézkedőket a frontra”. 

– Ezt üzenem nekik. Csak egy éjszakát éljenek meg a háború poklában, megváltozik a véleményük, és talán lesz közöttük, aki erősíti – akár Brüsszelben, akár itthon – a háborúellenes Fidesz–KDNP gondolatát, akaratát. Nagyon bízunk abban, hogy egyre többen döbbennek rá, hogy mi a tétje ennek a választásnak – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

A városházán tartott sajtótájékoztató után Deutsch Tamás, Csányi József és Lezsák Sándor a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében teltház előtt beszélt a júniusi választások tétjéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában